Crna Hronika

LISABON: Balkanske mafije, imaju najoriginalniji način DILOVANJA KOKAINA…

Povećava se dotok u Evropi kokaina, tako raste i broj ubistava povezanih sa švercom droge, nove kriminalne bande jačaju i pokazuju mišiće na tržištu koje je nekada kontrolisala isključivo mafija…

LISABON:Svijet,Crna Hronika, Putovanja, Vijesti … nedelja 16.12.2018. 07:59 LISABON: Balkanske mafije, imaju najoriginalniji način DILOVANJA KOKAINA…

To su podaci koje je objavila agencija za lijekove Evropske unije. Dodatne količine koje stižu iz Latinske Amerike, a naročito od najvećeg proizvođača – Kolumbije, dovelo je do organizoanja većeg broja bandi koje uključuju Maroko i zemlje Balkana u kojima se stvaraju novi putevi krijumčarenja droge direktno od proizvođača do tržišta, piše Gardian…

Ovo je dovelo do ‘uberizacije’ trgovine kokainom, koju karakteriše brža dostava u svako doba – bilo gdje, piše u izveštaju agencije objavljenom u četvrtak, 13. decembra.

Agencija, čije je sedište u Lisabonu, takođe kaže da je to znatno snizilo cjene kokaina: “Čini se da je fragmentacija trgovine kokainom u Evropi i sama rezultovala povećanom konkurencijom između kriminalnih bandi u samoj njihovoj borbi za domaće i strano tržište, naročito za maloprodaju”, navodi se u izvještaju.

“Jedna od posledica tih promijena je porast nasilja i ubistava povezanih s drogom”. Pojava više bandi dovela je do novih marketinških i prodajnih metoda, kao što su kuriri koji šalju kokain potrošačima s kojima dolaze u kontakt preko posebnih pozivnih centara…

Takve kurirske usluge postoje i u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Belgiji, gdje kupci dolaze u kontakt s dilerima preko pozivnih centara koji se nalaze u Španiji ili na zapadnom Balkanu, navodi se u izviještaju..

Sve veća ponuda kokaina u Evropi se poslednjih godina podudara se i sa promijenama tradicionalnih krijumčarskih puteva od Iberije do velikih luka u Belgiji, Francuskoj i Njemačkoj….

Luka Antverpen je i dalje jedinstvena. Najveća je ulazna tačka za kokain u Evropi. Prije dvije godine tamošnje carinske službe zaplijenile su 70,9 tona kokaina, a 2017. 41 tonu kokaina.

Izvejštaj je upozorilo da bi novi putevi krijumčarenja kroz luke “mogli biti samo vrh ledenog brijega budući da se i drugi putevi i načini trgovanja ljudima, kao što su privatni avioni, jednostavno ne mogu da otkriju.”

http://ibalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

BERLIN: Postignut dogovor u vezi sa sporom o migrantima…

Predsjednik Kršćansko-socijalne unije (CSU) Horst Seehofer je izjavio da su Read more

BROJNE Evropske zemlje na rubu bankrostva…

Prema podacima Evropske centralne banke, razlika između ulaznih i izlaznih prekograničnih Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

9 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

9 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

10 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

10 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

11 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

11 sati ago

This website uses cookies.