BiH

MILE: Pokreće inicijativu za smjenu Denisa Zvizdića…

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Staša Košarac, izjavio je da postoje modeli da se otvori pitanje smjene Denisa Zvizdića kao člana Kolegijuma ovog doma, o čemu će biti riječi narednih dana…

BANJA LUKA: BiH, Ekonomija, Putovanja, Vijesti… srijeda 19.12. 2018. 15: 59… MILE: Pokreće inicijativu za smjenu Denisa Zvizdića…

Košarac je ocijenio “krajnje nedopustivim da Zvizdić na sastanku sa zamje-nikom američkog državnog sekretara Johnom J. Sullivanom iznosi negati-vne tvrdnje o kadrovima SNSD- a i predsjedniku ove stranke Dodiku, kao i institucijama Republike Srpske”.

“Zbog toga nećemo dozvoliti da neko koristi Republiku Srpsku i njene kadr-ove na način kako to misli sarajevska čaršija ili vrh SDA”, rekao je Košarac novinarima u Istočnom Sarajevu…

On je kazao da se zbog toga razmatraju modeli Zvizdićeve smjene kako bi se poslala poruka da nema podršku SNSD-a.

“Zašto bi Zvizdić imao našu podršku, kada podršku nema Zoran Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara i kada se ne poštuju rokovi za formira-nje izvršne vlasti u zajedničkim institucijama propisuju Zakon o Savjetu ministara”, upitao je Košarac.

No, pravi razlozi zbog kojih je Dodik bijesan na Zvizdića, kriju se na drugom mjestu. O njima je jučer govorio portparol SNSD-a, Radovan Kovačević, pokušavajući osporiti Zvozdićev legitimitet da prisustv-uje  sastanku zvaničnika zemalja regiona u Briselu.

Denisu Zvizdiću nije mjesto na sutrašnjem sastanku zvaničnika zemalja re-giona u Briselu s obzirom na to da nije nikakav lider i nema legitimitet da predstavlja BiH, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Ovo je i ozbiljan propust predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu polit-iku Federice Mogherini. I u Briselu i EU bi konačno trebali da prihvate real-nost u BiH i činjenicu da ona nema vladu i premijera, kao i to da Savjet min-istara ne predstavlja izvršnu vlast u BiH.Izvršna vlast je Predsjedništvo BiH, a Savjet ministara je samo pomoćni organ Predsjedništva”, naglasio je Kovačević. 

Podsjećamo, iz Vijeća ministara ranije je najavljeno da će Zvizdić danas u Briselu na poziv Mogherinijeve prisustvovati sastanku zvaničnika Balkana.

Sarajevo, 8.9.2017 – Predsjednik Srbije Aleksandar Vuèiæ izjavio je u petak u Sarajevu kako se nitko u regiji ne bi trebao plašiti njegove zemlje jer je ona èvrsto opredjeljena za gradnju mira i stabilnosti. Na kraju dvodnevnog službenog posjeta Sarajevu Vuèiæ se sastao s predsjedateljem Vijeæa ministara BiH Denisom Zvizdiæem. Na slici Denis Zvizdiæ tijekom tiskovne konferencije nakon sastanka. foto HINA/ FENA/ Almir Razic/ ua

http://iBalkn.net

Njemačkom tužitelju predata imena 22.000 pripadnika VRS-a, reagovao Dodik

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić predala je njemačkom tužitelju Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 4. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan rasterećen,…

23 minute ago

VATROSLAV Belan: Velikosrbi nikako da nauče- Crnu Goru niko nije predao, niti će se ona predati… (foto)

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan osvrnuo se na izjavu premijera Srbije Miloša Vučevića koji je…

2 sata ago

TAMARA Klikovac: Ćutanje institucija odskočna daska za Vranešove zamisli „srpskog sveta“… (foto)

Čelnik Pljevalja, očigleno, ima institucionalnu i podršku vlasti na državnom nivou s obzirom na to…

2 sata ago

Zbog teških riječi na račun CRNE GORE i CRNOGORACA: Hotel Podgorica OTKAZAO nastup JELENE Kraleuše… (foto)

Hotel Podgorica otkazao je nastup srpske pjevačice Jelene Karleuše zbog njenih izjava o Crnoj Gori i Crnogorcima.…

2 sata ago

IVAN Vujović: Šešeljevi učenici, vladaju u Srbiji i u Crnoj Gori, gdje im se “evropske” snage žive čuti ne smiju… (foto)

Ludilu, prema njegovim riječima, nema kraja iako je jasno da ono završava u porazu. Tragedija…

3 sata ago

Klanjana dženaza bh. heroini HALIDI Bojadži: Pripadnici AGRESORIH snaga, GRANATOM ubili joj dvojicu MALOLJETNIH SINOVA… (foto, video)

Klanjana je dženaza bh. heroini Halidi Bojadži, koja je preminula prije nekoliko dana u 73.…

4 sata ago

This website uses cookies.