IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUKLA TIKVA- KUSTURICA ISPAO IZ IGRE:Dodik najavio da će upravljanje “Andrićgradom” biti povjereno… (foto)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će kompletno upravljanje “Andrićgradom” biti povjereno Vladi Republike Srpske i Opštini Višegrad da bi ovaj kompleks podigli na viši nivo održivosti, koji ima trajanje.

Dodik, koji je danas posjetio Višegrad, rekao je da je toku rješavanje statusa “Andrićgrada”.

On je dodao da su dogovorili i da institucije Republike Srpske podrže rekonstrukciju Rehabilitacionog centra “Vilina vlas” sa oko tri miliona KM.

“To ćemo raditi u narednom periodu i rekonstrukcija će početi veoma brzo. Mislimo da je sinergija između lokalne i republičke vlasti najbolje za svaku lokalnu zajednicu”, naveo je Dodik.

On je istakao da u Višegradu zajedno rade sa lokalnom vlašću na osmišljavanju projekata koji su u interesu građana.

Podsjećamo, sredinom jula ove godine mediji su pisali kako Vada Republike Srpske ne zna tačno koliko je do sada uložila u “Andrićgrad” i koliko to vrijedi, zbog čega je pokrenula proces procjene ulaganja. To će, vjeruju u vlasti, rezultirati time da Republika Srpska, umjesto Emira Kusturice, postane većinski vlasnik kompleksa na Drini u Višegradu.

Čitaj još:   SARAJEVO: U Istikali džamiji obilježena Lejletu- l - Kadr, ramazan je radost u bilo kakvim uslovima... (foto)

Kusturica, odnosno njegovo preduzeće “Lotika” Mokra Gora je većinski vlasnik “Andrićgrada” u Višegradu, u kojem, s druge strane, podjednak udio imaju Vlada Republike Srpske i Opština Višegrad.

Vlada skoro deset godina ulaže milione maraka u “Andrićgrad”, često mimo iznosa odobrenih budžetom i propisa, kao i bez provođenja procedure izbora najboljih projekata, što su bile zamjerke i Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a.  Prema dostupnim podacima i prema navodima u revizorskim izvještajima, RS je u “Andrićgrad” uložila više od 10 miliona maraka, ali tačan podatak Vlada nikada nije saopćila. 

Istovremeno ne postoje podaci koliko je u taj projekt uložila firma Emira Kusturice, koja se vodi kao većinski vlasnik “Andrićgrada”.

izvor: agencije

Njemačkom tužitelju predata imena 22.000 pripadnika VRS-a, reagovao Dodik

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić predala je njemačkom tužitelju Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more