BiH

DEKAN, SKANDAL MAJSTOR IZ BANJA LUKE: “Nisam rekao da građani RS- a uzmu puške i pucaju na svakog migranta, već da…”

SKANDALOZNI DEKAN Reagovao sa Fakulteta za bezbjednost Slobodan Župljanin…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti,vijesti… 19.02. 2019…08: 02… DEKAN, SKANDAL MAJSTOR IZ BANJA LUKE: “Nisam rekao da građani RS- a uzmu puške i pucaju na svakog migranta, već da…”

Mediji prenose da je poručio građanima da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite.

Četiri krivična djela ove godine počinili su migranti na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska. Posljednji se desio u Gradišci su u kući vezali vlasnika.

Nakon toga dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci Slobodan Župljanin pozvao je građane na samozaštitu. Za medije kaže nisam mislio na dežuranje sa puškama.

Dvojica mladića iz Alžira i jedan iz Palestine lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo i nanijeli fizičke povrede dvadesttrogodišnjaku iz Gradiške.

“Nakon saznanja da je izvršeno krivično djelo, na osnovu operativnih i istražnih radnji, utvrđeno je da su osumnjičeni 13.02.2019. oko 00:30 časova u kući, opština Gradiška,nanijeli povrede oštećenom, nakon čega su od njega otuđili određene predmete”, saopšteno je iz Policijske uprava Gradiška.

Na sami događaj reagovao je dekan Fakulteta za bezbjednost Slobodan Župljanin. Mediji prenose da je poručio građanima da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite.

“Nisam govorio da građani Republike Srpske uzmu puške i pucaju na svakoga ko naiđe, ali sam rekao da preduzmu sve one radnje koje mogu doprinijeti njihovoj bezbjednosti. Prvi korak je da obavijestite policiju o pojavi i kretanju lica koja nisu iz tog okruženja”, kazao je Župljanin.

Župljanin kao ostale mjere danas navodi i zaključavanje kuća, automobila, obavještavanje komšija i slično. Takva poruka je zamjena teza, poručili su iz Helsinškog parlamenta i dodali je poziv trebao biti upućen institucijama da rade posao za koji su plaćeni…

http://iBalkan.net

BEOGRAD: STRAH OD „BOŠNJAČKOG SANDŽAKA“a RS gledaju kao na svoju…“!!!

Ne postoji jasna vizija za budućnost između Srbije i Republike Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

2 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

2 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

2 sata ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

3 sata ago

Denijal GELJIĆ “Husein paša- Pljevlja”: Zabrinjava mural koji oslikava i podstiče, na stvaranje Velike Srbije… (foto, video)

Predsjednik nevladine organizacije "Husein paša- Pljevlja" ocijenio da uprava grada i dalje nastavlja sa pravljenjem…

7 sati ago

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

8 sati ago

This website uses cookies.