DEKAN, SKANDAL MAJSTOR IZ BANJA LUKE: “Nisam rekao da građani RS- a uzmu puške i pucaju na svakog migranta, već da…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SKANDALOZNI DEKAN Reagovao sa Fakulteta za bezbjednost Slobodan Župljanin…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti,vijesti… 19.02. 2019…08: 02… DEKAN, SKANDAL MAJSTOR IZ BANJA LUKE: “Nisam rekao da građani RS- a uzmu puške i pucaju na svakog migranta, već da…”

Mediji prenose da je poručio građanima da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite.

Četiri krivična djela ove godine počinili su migranti na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska. Posljednji se desio u Gradišci su u kući vezali vlasnika.

Nakon toga dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci Slobodan Župljanin pozvao je građane na samozaštitu. Za medije kaže nisam mislio na dežuranje sa puškama.

Dvojica mladića iz Alžira i jedan iz Palestine lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo i nanijeli fizičke povrede dvadesttrogodišnjaku iz Gradiške.

Čitaj još:   DOŠAO KRAJ ILI Zbogom struji, plinu i gasu: Ovo je sada mnogo jeftinije...

“Nakon saznanja da je izvršeno krivično djelo, na osnovu operativnih i istražnih radnji, utvrđeno je da su osumnjičeni 13.02.2019. oko 00:30 časova u kući, opština Gradiška,nanijeli povrede oštećenom, nakon čega su od njega otuđili određene predmete”, saopšteno je iz Policijske uprava Gradiška.

Na sami događaj reagovao je dekan Fakulteta za bezbjednost Slobodan Župljanin. Mediji prenose da je poručio građanima da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite.

“Nisam govorio da građani Republike Srpske uzmu puške i pucaju na svakoga ko naiđe, ali sam rekao da preduzmu sve one radnje koje mogu doprinijeti njihovoj bezbjednosti. Prvi korak je da obavijestite policiju o pojavi i kretanju lica koja nisu iz tog okruženja”, kazao je Župljanin.

Čitaj još:   MILE Dodik,arlaučre: RS, nikad neće dati saglasnost da BiH prizna Kosovo...

Župljanin kao ostale mjere danas navodi i zaključavanje kuća, automobila, obavještavanje komšija i slično. Takva poruka je zamjena teza, poručili su iz Helsinškog parlamenta i dodali je poziv trebao biti upućen institucijama da rade posao za koji su plaćeni…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši