Crna Hronika

TUGA GOLEMA, BOSANCI KRENULI NA RAD U EU, PA STRADALI: Direktan sudar kamiona i autobusa na autoputu…

Autobus iz Bijeljine stao zbog druge saobraćajne nesreće, a onda se kamion zabio u njega…

OKTČANI: Regija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, nedelja 02.05.2019…18: 59…  TUGA GOLEMA, BOSANCI KRENULI NA RAD U EU, PA STRADALI: Direktan sudar kamiona i autobusa na autoputu…

DAKLE, U sudaru kamiona i autobusa koji se dogodio u 12: 30 na autocesti A 3 između Novske i Okučana poginuo je vozač kamiona, a osam putnika je odvezeno u novogradišku bolnicu, gdje je dvoje zadržano na liječenju, nove su informacije o ovoj stravičnoj nesreći…

Kamion makedonskih registracija, a autobus bosanskohercegovačkih, radi se o autobusu prijevoznika “Božić Koning” iz Bijeljine.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 12: 30 sati na dijelu autoceste gdje je promet tekao usporeno zbog još jedne nesreće koja se dogodila nešto ranije.

Prema trenutno dostupnim podacima, nesreća se dogodila zbog udara kamiona u zadnji kraj autobusa koji je kočio zbog druge nesreće. Vozač kamiona, makedonski državljanin, poginuo je na mjestu nesreće.

“U našu bolnicu dovezeno je osam putnika iz autobusa. Jedna osoba ima teške tjelesne povrede, a jedna je zadržana na posmatranju. Ostali putnici su otpušteni”, rekao je za Hinu direktor novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej.

Prema svjedočenju putnika iz autobusa, u trenutku udara autobus se kretao usporeno prema mjestu prethodne nesreće. U autobusu su prema Njemačkoj putovali radnici iz BiH.

Od udara u stražnji kraj velikog autobusa koji je vozio na relaciji Bijeljina – Frankfurt vozač kamiona je na mjesto poginuo te je kamion odbačen na livadu pokraj ceste.

Prema neslužbenim informacijama nesreća se dogodila na dijelu ceste na kojem je jedna traka bila zatvorena zbog manje prometne nesreće te je vozač autobusa morao usporiti kako bi zaobišao mjesto nesreće. Međutim, tada je na njegov stražnji kraj prevelikom brzinom naletio kamion iz Makedonije…

izvor Agencije/iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Nakon snažnog zemljotresa, Mujo nazvao pajda Franju u Hercegovini, da ga pita kako je, onda- urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, subota, 04, 05. 2024…17: 42……

2 sata ago

Užasne vijesti: Tragedija u porodici poznatog košarkaškog trenera, PRIJAVIO NESTANAK SINA, onda je pronađen mrtav… (foto)

Trener je alarmirao policiju dan prije nego što je otkriven tragičan ishod... BEOGRAD: Srbija, Crna…

3 sata ago

‘Crnogorski štab’ u Foči: Kako se sumnja, svaki grad u Crnoj Gori ima na hiljade, onih koji su počinili zločine u Bosni‘… (foto, video)

Crnoj Gori predate hiljade stranica o učešću crnogorskih vojnka uzločinima u Bosni i Hercegovini... PODGORICA:…

4 sata ago

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

6 sati ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

7 sati ago

This website uses cookies.