IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Penzioner iz Srbije, sa sinom i ortacima, krijumčario drogu od 50 miliona eura… (foto)

Kokain vredan 50 miliona eura, koji je u nedelju zaplijenjen na jednoj jedrilicu u blizini Azorskih ostrva u Španiji, kupljen je direktno od meksičkih kartela, i to u gradu La Paz, u kom je glavni kartel čuvenog El Čapa, sumnjaju istražitelji!!!

LA PAZ: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, O4. 09 .2019… 10: 52… Penzioner iz Srbije, sa sinom i ortacima, krijumčario drogu od 50 miliona eura…

Šok… Dragan Đanković, njegov otac Mirko i Vladislav Funštajn su bili zaduženi samo za transport i logistiku jednom srpskom narko- bosu…

U velikoj međunarodnoj akciji, koja je pokrenuta po dojavi srpske policije, uhapšena su trojica državljana, Meksikanac i Rus, dok se za Srbinom B. I. traga…

Organizator Srbin- Na jedrilici koju je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, a na kojoj su se nalazili osumnjičeni Vladislav Funštajn, Meksikanac i Rus, zaplenjeno je 800 kilograma kokaina.

Sumnja se da je Funštajn organizovao kriminalnu grupu koja je trebalo da prenese kokain iz Južne Amerike do Evrope. Osumnjičeni iz Srbije su pripadnicima grupe koji vrše transport obezbjeđivali logističku podršku uplatama novčanih sredstava neophodnih za finansiranje puta i transporta – saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, u koje su juče privedeni Dragan i Mirko Đanković, sin i otac uhapšeni kao članovi ove grupe u Šidu.

Vladislav Funštajn, prema riječima mještana Šida, potiče iz ugledne porodice.

Čitaj još:   HOROR, Krenuli na samit G20: Pripadnik delegacije Žaira Bolsonara u ručnom prtljagu nosio 39 kg kokaina

– Otac mu je bio profesor, a majka direktorka škole, jako ugledna i bogata porodica. On je bio oženjen vaspitačicom, s kojom ima djecu, ali se razveo. Jedno vrijeme je držao kafanu, ali je zatvorio – kaže mještanin.

Kako se saznaje iz medija, istražitelji sumnjaju i da je finansijer i organizator šverca kokaina visoke čistoće takođe naš državljanin, dobro poznat u podzemlju.

Jedan je printani mediji iz Srbije je posjetio porodičnu kuću Đankovića u Šidu, u kojoj su uhapšeni otac i sin. Anđelija, Mirkova supruga i Draganova majka, kaže da su im specijalci upali u kuću u 5.30, dok su spavali. Prema njenim riječima, suprug je imao penziju od 21.000 dinara, a sin je popravljao i prodavao kompjutere.

– Jedva krpimo kraj s krajem, u kreditima smo. Joj, Dragane, šta nam napravi! Ne znam kako ću ovo da preživim – kuka Anđelija.

Ona kaže da je tačno da je njen sin putovao u Meksiko, ali da je tamo otišao jer je njegov drug Vladislav planirao da kupi jedrilicu, da je srede i da onda zajedno prevoze turiste i tako zarađuju...

izvor agencije

Čitaj još:   MEDO, POJEO 40 KILA KOKAINA, RAZBUCAO NARKO- MAFIJU: Odmotao klupko kriminala, mnogi su onda pali...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši