Crna Hronika

PRIJEPOLJE: Tužilaštvo odbacilo krivicu ljekara za smrt prodilje,”DALI SU NAM DA VIDIMO MRTVU ĆERKU TEK POSLIJE 40 SATI…” (foto)

Osnovno tužilaštvo u Prijepolju našlo je da ne postoji krivica ljekara za smrt porodilje Biljane Slović (31) iz Priboja koja je 1. januara prošle godine, u pribojskoj bolnici, na svijet donjela dječaka, a zatim 3. marta iste godine preminula u Kliničkom centru u Beogradu…

PRIJEPOLJE: Sandžak, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08. 09 .2019… 15: 02…  PRIJEPOLJE: Tužilaštvo odbacilo krivicu ljekara za smrt prodilje,”DALI SU NAM DA VIDIMO MRTVU ĆERKU TEK POSLIJE 40 SATI…”

Biljanin otac Milanko Grozdanić, koji godinu i po dana čeka istinu o smrti svoje ćerke, i za to krivi pribojske ljekare, ne miri se sa ovom odlukom i najavljuje dalju pravnu borbu „da se istina sazna“.

Par dana poslije porođaja Biljana Slović je dobila temperaturu zbog koje je 25. januara u teškom stanju iz pribojske bolnice prebačena u Užice. Pet dana kasnije odande je upućena u GAK u Višegradsku u Beogadu gdje je kasnije preminula.

– Ginekolozi u Priboju su sve vrijeme govorili da je temperatura uzrok infekcije rane i da je pitanje dana kada će proći. Konstantno se žalila na bol u plućima. Tek poslije ne znam koliko molbi da je pošalju u Užice oni su to učinili. Ljekari koji su se je primili u GAK odmah su mi rekli da je kasno upućena u Beograd, da je zapuštena i da su je ljekari u Priboju upropastili. Ljekari u Beogradu su joj dijagnostikovali sepsu – pričao je tada otac nesrećne Pribojke.

Sedam dana poslije smrti ćerke Milanko Grozdanić je podnio krivičnu prijavu protiv trojice ljekara pribojske bolnice, tereteći ih za nesavjesno liječenje…

U istom dokumentu Tužilaštvo navodi da je „nevjerovatna činjenica da pacijentkinja nije obdukovana, iako je prema dokumentaciji, obdukcija tražena, onemogućila je komisiju da donese validan zaključak o uzroku smrti.

Smatrali smo da nema razloga da se vrši odbukcija jer se zna da je Biljana lečena od sepse i da je od nje umrla. Zatim, odbukcija se vrši najduže 24 sata od smrti, a nama je dozvoljeno da mrtvu Biljanu vidimo poslije 40 sati, jer je bio vikend – kaže Grozdanić.

On napominje da će posle ovakvog odgovora Osnovnog javnog tužilaštva podneti žalbu višoj instanci…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ČEKAM KIŠU, DA NAS ZALIJE…: U srijedu naoblačenje s pljuskovima, u četvrtak kiša, ide prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

U srijedu 1. maja, se očekuje naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana…

32 minute ago

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

10 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

11 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

11 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

11 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

12 sati ago

This website uses cookies.