PRIJEPOLJE: Tužilaštvo odbacilo krivicu ljekara za smrt prodilje,”DALI SU NAM DA VIDIMO MRTVU ĆERKU TEK POSLIJE 40 SATI…” (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Osnovno tužilaštvo u Prijepolju našlo je da ne postoji krivica ljekara za smrt porodilje Biljane Slović (31) iz Priboja koja je 1. januara prošle godine, u pribojskoj bolnici, na svijet donjela dječaka, a zatim 3. marta iste godine preminula u Kliničkom centru u Beogradu…

PRIJEPOLJE: Sandžak, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08. 09 .2019… 15: 02…  PRIJEPOLJE: Tužilaštvo odbacilo krivicu ljekara za smrt prodilje,”DALI SU NAM DA VIDIMO MRTVU ĆERKU TEK POSLIJE 40 SATI…”

Biljanin otac Milanko Grozdanić, koji godinu i po dana čeka istinu o smrti svoje ćerke, i za to krivi pribojske ljekare, ne miri se sa ovom odlukom i najavljuje dalju pravnu borbu „da se istina sazna“.

Par dana poslije porođaja Biljana Slović je dobila temperaturu zbog koje je 25. januara u teškom stanju iz pribojske bolnice prebačena u Užice. Pet dana kasnije odande je upućena u GAK u Višegradsku u Beogadu gdje je kasnije preminula.

Čitaj još:   MASKIRANI RAZBOJNICI NA AUTOPUTU MILOŠ VELIKI: Zaustavljali vozila, palicama razlupali sve redom, ima povređenih, traga se za čak 9 osoba... (foto)

– Ginekolozi u Priboju su sve vrijeme govorili da je temperatura uzrok infekcije rane i da je pitanje dana kada će proći. Konstantno se žalila na bol u plućima. Tek poslije ne znam koliko molbi da je pošalju u Užice oni su to učinili. Ljekari koji su se je primili u GAK odmah su mi rekli da je kasno upućena u Beograd, da je zapuštena i da su je ljekari u Priboju upropastili. Ljekari u Beogradu su joj dijagnostikovali sepsu – pričao je tada otac nesrećne Pribojke.

Sedam dana poslije smrti ćerke Milanko Grozdanić je podnio krivičnu prijavu protiv trojice ljekara pribojske bolnice, tereteći ih za nesavjesno liječenje…

U istom dokumentu Tužilaštvo navodi da je „nevjerovatna činjenica da pacijentkinja nije obdukovana, iako je prema dokumentaciji, obdukcija tražena, onemogućila je komisiju da donese validan zaključak o uzroku smrti.

Smatrali smo da nema razloga da se vrši odbukcija jer se zna da je Biljana lečena od sepse i da je od nje umrla. Zatim, odbukcija se vrši najduže 24 sata od smrti, a nama je dozvoljeno da mrtvu Biljanu vidimo poslije 40 sati, jer je bio vikend – kaže Grozdanić.

On napominje da će posle ovakvog odgovora Osnovnog javnog tužilaštva podneti žalbu višoj instanci…

Čitaj još:   PREMINUO GLUMAC PETRUĆI: Pozlilo mu u kladionici na Terazijama... (foto)

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši