Zanimljivosti

VUČKO, U PRENOSU UŽIVO: Krenuo incidentom, rukom ispod stola načinio gest, koji krši sve protokole svijeta… (foto)

Konferencija održana u Palati Srbija…

BEOGRAD: Srbija, Region, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 11. 09 .2019… 12: 59… VUČKO, U PRENOSU UŽIVO: Krenuo incidentom, rukom ispod stola načinio gest, koji krši sve protokole svijeta… (foto)

Na početku održane konferencije za medije Aleksandra Vučića i predsjednika Češke Miloša Zemana, domaćin je svom kolegi pomogao da privuče stolicu i smijesti se pored njega…

Mada se to nije vidjelo u prenosu uživo, ovaj human gest su uhvatli fotografi koji su prisustvovali konferenciji. Ipak, vidjelo se kako Vučić poseže rukom ka stolici.

Kako je u šaljivom maniru tokom konerencije otkrio Vučić, Zemana bole noge. Iz istog razloga mu je svečani doček priređen u holu Palate Srbija umjesto, kao što je uobičajeno, na platou ispred zgrade.

Česki predsjednik Miloš Zaman teško hoda, pa je na taj način izbjegnuto da se penje stepenicama…

Srbija će nastaviti sa politikom vojne neutralnosti, poručio je predsjednik Aleksandar Vučić i istakao da je takva odluka srpkog parlamenta, ali i naroda.

“Smatram da je to najbolja odluka Srbije, jer time brinemo o sebi, čuvanju svog neba i zaštiti zemlje”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje českog novinara u vezi sa NATO, na konferenciji sa predsjednikom Češke Milošem Zemanom.

Vučić je naveo da Srbija ima dobre odnose i saradnju sa NATO-om, kao i da će se uvek truditi da gradi takve odnose da nam se ne bi ponovila 1999. godina. Rane srpskog naroda iz 1999. godine nisu zacijelile, podvukao je Vučić…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin
Tags: gestVUČKO

Recent Posts

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

1 sat ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

2 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

2 sata ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

3 sata ago

Denijal GELJIĆ “Husein paša- Pljevlja”: Zabrinjava mural koji oslikava i podstiče, na stvaranje Velike Srbije… (foto, video)

Predsjednik nevladine organizacije "Husein paša- Pljevlja" ocijenio da uprava grada i dalje nastavlja sa pravljenjem…

7 sati ago

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

8 sati ago

This website uses cookies.