BiH

ŽELJKO KOMŠIĆ i BAKIR IZETBEGOVIĆ, ČESTITALI DAN DRŽAVNOSTI BiH: Evo šta su poručili…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, nedelja, 24: 11, 17: 55…ŽELJKO KOMŠIĆ, ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI BiH: Evo šta su poručili… 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine u Bosni i Hercegovini i u svijetu čestitku u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, prenose Vijesti.ba

“Civilizacijski principi ZAVNOBIH-a, politička hrabrost i zrelost njegovih vijećnika utkani su u temelje državnosti Bosne i Hercegovine. Odlučnost i istrajnost tadašnje generacije građana Bosne i Hercegovine i njihovo antifašističko opredjeljenje i danas su ideja vodilja svima nama koji Bosnu i Hercegovinu nosimo u srcu. Ona će uvijek biti ono što je oduvijek bila, zemlja svih njenih građana, bez obzira nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost”, naveo je Komšić i dodao:

“Svim građanima Bosancima i Hercegovcima u domovini i svijetu želim sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.”

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovina u zemlji i inostranstvu upućujem iskrene čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, navodi u čestitci predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

– Svaki Dan državnosti prilika je da se s dužnim poštovanjem i osjećajem zahvalnosti prisjetimo hrabre generacije bh. patriota koja se suprotstavila fašističkom zlu i istovremeno uspjela da saučuva teritorijalni integritet naše domovine i obnovi njenu državnost, naveo je predsjednik SDA.

Dodaje da će princip ravnopravnosti svih naroda i građana, koji je tada uspostavljen na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, ostati trajno opredjeljenje i ključ za funkcioniranje i napredak Bosne i Hercegovine.

– I ovog 25. novembra s posebnim pijetetom se trebamo prisjetiti svih bh.patriota koji su u Drugom svjetskom ratu i tokom posljednje agresije položili živote u borbi za Bosnu i Hercegovine i takve principe, naveo je Izetbegović i dodao:

– Njihova žrtva treba da nam bude trajni podstrek da nastavimo afirmisati zajedništvo i ravnopravnost, jer je to jedini put za izgradnju demokratske, uspješne i funkcionalne Bosne i Hercegovine, po mjeri svih njenih naroda i građana…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

3 sata ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

4 sata ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

5 sati ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

5 sati ago

Ogorčenje u Hrvatskoj, ulica u PLJEVLJIMA nazvana po Branku Krvavcu: Crna Gora pošla tamo odakle je morala odavno pobjeći… (foto)

BRANKO Krvavac je pripadnik JNA. koji je stradao na dubrovačko hercegovačkom ratištu 23. oktobra 1991.…

5 sati ago

This website uses cookies.