ŽELJKO KOMŠIĆ i BAKIR IZETBEGOVIĆ, ČESTITALI DAN DRŽAVNOSTI BiH: Evo šta su poručili…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, nedelja, 24: 11, 17: 55…ŽELJKO KOMŠIĆ, ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI BiH: Evo šta su poručili… 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine u Bosni i Hercegovini i u svijetu čestitku u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, prenose Vijesti.ba

“Civilizacijski principi ZAVNOBIH-a, politička hrabrost i zrelost njegovih vijećnika utkani su u temelje državnosti Bosne i Hercegovine. Odlučnost i istrajnost tadašnje generacije građana Bosne i Hercegovine i njihovo antifašističko opredjeljenje i danas su ideja vodilja svima nama koji Bosnu i Hercegovinu nosimo u srcu. Ona će uvijek biti ono što je oduvijek bila, zemlja svih njenih građana, bez obzira nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost”, naveo je Komšić i dodao:

“Svim građanima Bosancima i Hercegovcima u domovini i svijetu želim sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.”

Čitaj još:   BANKOMAT PROGUTAO CIJELU PLATU: Tražio da mu vrate novac, banka uradila sledeći BEZOBRAZLUK...

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovina u zemlji i inostranstvu upućujem iskrene čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, navodi u čestitci predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

– Svaki Dan državnosti prilika je da se s dužnim poštovanjem i osjećajem zahvalnosti prisjetimo hrabre generacije bh. patriota koja se suprotstavila fašističkom zlu i istovremeno uspjela da saučuva teritorijalni integritet naše domovine i obnovi njenu državnost, naveo je predsjednik SDA.

Dodaje da će princip ravnopravnosti svih naroda i građana, koji je tada uspostavljen na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, ostati trajno opredjeljenje i ključ za funkcioniranje i napredak Bosne i Hercegovine.

– I ovog 25. novembra s posebnim pijetetom se trebamo prisjetiti svih bh.patriota koji su u Drugom svjetskom ratu i tokom posljednje agresije položili živote u borbi za Bosnu i Hercegovine i takve principe, naveo je Izetbegović i dodao:

Čitaj još:   LAŽNI JEVREJ, BEOGRADSKI MUVATOR, SPECIJALAC, MAKRO: Ko je zapravo KAPETAN DRAGAN, vođa KNINDŽI...

– Njihova žrtva treba da nam bude trajni podstrek da nastavimo afirmisati zajedništvo i ravnopravnost, jer je to jedini put za izgradnju demokratske, uspješne i funkcionalne Bosne i Hercegovine, po mjeri svih njenih naroda i građana…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši