IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZETBEGOVIĆ I ZVIZDIĆ U SAUDIJI: EVO na čiji poziv su otišli i o čemu su razgovarali sa domaćinima… (foto)

Jedna od tema razgovora bila je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, te mogućnosti investiranja ove zemlje u cilju jačanja privrede BiH.

MEKKA: Regija, ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30: 11, 10: 05… IZETBEGOVIĆ I ZVIZDIĆ U SAUDIJI: EVO na čiji poziv su otišli i o čemu su razgovarali sa domaćinima…

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, na poziv Lige muslimanskog svijeta i Svjetske organizacije za pomoć, podršku i razvoj za zemlje Balkana i Istočne Evrope, borave u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji, saopšteno je iz SDA.

Izetbegović i Zvizdić su se zahvalili direktoru Regionalnog ureda muslimanskog svijeta Abdullahu bin Rahmataallahu Qariju na dobrodošlici te su iskazali zadovoljstvo prijateljskim odnosom dviju zemalja.

Jedna od tema razgovora bila je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, te mogućnosti investiranja ove zemlje u cilju jačanja privrede BiH.

Čitaj još:   Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić sa suprugama u Mekki obavljaju umru...

Izražena su očekivanja da će bilateralna saradnja dviju zemalja biti nastavljena i u narednom periodu.

“Izetbegović i Zvizdić su tokom boravka u Saudijskoj Arabiji obišli sveto mjesto muslimana u Meki, obavili vjerski obred umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji u Medini, te obišli mezar Božijeg Poslanika Muhameda a.s. i Sahat kulu”, saopšteno je iz SDA…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši