ČOBAN UBIO GAZDU: Dvije verzije zločina… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Motiv za ubistvo je svađa oko alkohola, već bio u zatvoru zbog ubistva…

BOSANSKI BROD: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 29. 01. 2020…  12. 57… ČOBAN UBIO GAZDU: Dvije verzije zločina…

Čoban Uroš Šuvira (38) iz Sijekovca kod Bosanskog Broda uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog gazdu Zdravka Bosančića (87) u Gornjem Ratkovu kod Ribnika.

Zločin se dogodio u ponedeljak oko 3.30 sati u Bosančićevoj kući. Prema nezvaničnim informacijama, zločinu je prethodila svađa između čobanina i gazde zbog rakije.

Navodno je Šuvira tražio od gazde da mu da rakiju, što je on odbio…

Došlo je do naguravanja i tuče i, prema jednoj verziji priče, Šuvira je snažno odgurnuo Bosančića, koji je pao i udario glavom od sto i preminuo.

Čitaj još:   Vic dana Japanci napravili robot za seks...

Prema drugoj verziji, čoban je pretukao gazdu i nano mu teške povrede glave, usled kojih je umro.

Meštani Gornjeg Ratkova u šoku kažu da je Bosančić bio dobar domaćin, koji se bavio poljoprivredom i stočarstvom. Pričaju da je godinama u penziji koju je zaradio radeći u lokalnoj školi.

Osumnjičeni Uroš Šuvira već je odležao kaznu od osam godina zatvora zbog ubistva komšije Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu. Zločin se dogodio u julu 2007. U presudi se navodilo da je Šuvira u noćnim satima ušao u kuću žrtve i vikao mu da se “kloni njegove majke”. Došlo je do tuče, u kojoj je brutalno pretukao Beširevića.

Porodica ubijenog Zdravka Bosančića našla se u žiži javnosti u maju 2018., kad im je grom ubio stado od 89 ovaca. U medijima su se spominjali i kao jedna od najstarijih porodica u opštini Ribnik, čiji su članovi bili dugovječni, a neki su poživjeli i više od 100 godina…

Čitaj još:   HAOS U SJENICI - Užasne prijetnje ženama u Sjenici

izvor iBalkan.net/Avaz.ba

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});