Poznata imena ubijenog i ubice, nakon svađe u kafani ” Ovo malo duše”… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hladnim oružjem je napadnut, kasnije preminuo u bolnici uslijed zadobijenih povreda…

VITEZ: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 31. 01. 2020…  12. 47… Poznata imena ubijenog i ubice, nakon svađe u kafani”Ovo malo duše”…

Povrijeđeni je prevezen u Dom zdravlja Vitez, a potom i u bolnicu u Novoj Biloj, gdje je teškim povredama, nažalost, podlegao nešto kasnije…

Motiv zločina koji se sinoć odigrao u mjestu Vraniska kod Viteza je kafanska svađa. 

U međuvremenu su procurili i identiteti nastradaloga i ubice. Ubijen je Sifet Haskić (40) iz Viteza. Njemu je smrtonosne povrede nožem nanio Smail Bešo (43).

Prema nezvaničnim informacijama, žrtva i ubica se poznaju. Kobne noći zajedno su pijančili u kafani „Ovo malo duše“.

Čitaj još:   SULTAN iz Turske, poručio Angeli:"Biraj između Ankare i Terorista..."

Iz za sada nepoznatih razloga izbila je svađa, nakon čega se odigrao krvavi pir. Smail je dograbio nož i izbo nesretnog Sifeta.

Smail Bešo je iste noći uhapšen i bit će predat u nadležnost travničkom Kantonalnom tužilaštvu.

U mjestu Vraniska u Općini Vitez u četvrtak navečer hladnim oružjem je napadnut S. H. koji je preminuo u bolnici u Novoj Biloj uslijed zadobijenih povreda.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su saopćili da je 40-godišnji S. H. u ugostiteljskom objektu “Ovo malo duše” zadobio povrede nožem nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Vitez, a potom i u bolnicu u Novoj Biloj gdje je uslijed zadobijenih povreda preminuo.

“Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Vitez, koji su potvrdili navode prijave te pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Tom prilikom pronađen je i lišen slobode S.B. iz Viteza, koji se sumnjiči da je nožem nanio smrtonosne povrede navedenom”, kazali su iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, službenici policije poduzimaju uviđajne radnje na licu mjesta, kao i druge mjere i radnje u cilju utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi predmetnog krivičnog djela…

izvor agencije

Čitaj još:   Dječak, pucao u usta iz očevog pištolja, pronađeno pismo za roditelje...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});