IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SADIJI “NOKAUTERKI” SA PIJACE prijeti zatvor do 8 godina, samo jedna stvar može da je spasi!

Protiv Sadije Durmısı, “nokauterke” sa vidikovačke pijace koja je prije skoro tri nedjelje fizički napala komunalnu milicajku, u narednih nekoliko dana biće podnijeta optužnica zbog napada na službeno lice, za koju je zaprijećena kazna od dvije do čak osam godina!

Drugo javno tužilaštvo bi to trebalo da uradi u roku od nekoliko dana.

“Optužnica se trenutno piše i biće podnijeta ovih dana. Tereti se za napad na službeno lice”, kažu iz Tužilaštva.

Za napad na službeno lice, izmijenjenim Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od dvije do 12 godina zatvora, mada, s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše tjelesne povrede, prijeti joj kazna od dvije do osam godina zatvora.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da “učinilac ovog djela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica, može se osloboditi od kazne”.

Čitaj još:   STRAVIČAN SLUČAJ- LEDI KRV U ŽILAMA: Ubio trudnu bivšu djevojku, prije zločina na Instagramu ostavio jezivu poruku... (foto)

Upravo to bi moglo spasiti Sadiju “duge robije”.

Podsjetimo, Sadija D. se našla u centru pažnje nakon što je poslije kraće rasprave i otimanja kofera u kojem je bila roba, 12. januara nokautirala komunalnu milicajku Alisu M, pored pijace na Vidikovcu. Komunalna milicajka je tada završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice.

Sve to uspio je da usnimi jedan građanin, i okači na Twitteru, gdje se povela velika polemika. Jedni su branili Sadiju, drugi milicajku, a građani “nisu ostali dužni” ni komunalnoj inspektorki, koja se našla na mjestu incidenta, i po čijem nalogu je milicajka postupila.

izvor: agencije

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more