IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARIĆI, UKOPALI VUČIĆA: VUČKO Pucao po, sarajevskim civilima? (foto i video)

S obzirom da je Marić otkrio da je Vučić tokom rata bio angažovan na lokaciji s koje se svakodnevno granatiralo i pucalo po gradu, postoji mogućnost da su i neki od preko 10.000 ubijenih građana Sarajeva tokom opsade stradali upravo od Vučićeve ruke…

U jutarnjem programu kod Milomira Marića, ultranacionaliste, kralja najogavnijeg reality trasha i Vučićevog intimusa, gostovao je prezimenjak Dušan Marić, koji je otkrio neke uistinu šokantne detalje iz biografije aktuelnog srpskog predsjednika.

Dušan Marić, koji poznaje Aleksandra Vučića kao i njegovu porodicu (porijeklom iz BiH) i dobro je upućen u njegovu biografiju, otkriva da je Vučića upoznao 1992. kao srpskog dobrovoljca koji je ratovao na sarajevskom ratištu, tačnije, prema tvrdnjama Marića, bio je stacioniran na Jevrejskom groblju. 

Pa ja sam za Aleksandra Vučića prvi put čuo 92. godine kad je on došao na sarajevsko ratište, došao je na Pale, sa željom da se priključi Vojsci Republike Srpske na sarajevskom ratištu i on je rasporođen na najteži položaj na sarajevskom ratištu, na Jevrejsko groblje“, kazao je Dušan Marić..

Čitaj još:   RAT MAFIYA: OVE Brutalne likvidacije su promijenile balkanski kriminal, ovako je sve počelo…

No, kako Marić otkriva, Vučić  je nešto kasnije bio raspoređen na rad u novinskooj agenciji SRNA, s obzirom da su starješine procijenile da bi za njihovu stvar mnogo korisniji bio u propagandnom ratu. 

Iako je ovaj sramni i nečasni novinarski angažman Vučića u vođenju oružanog i propagandnog rata protiv BiH i dehumanizacije bošnjačkog naroda dobro poznat i dokumentovan, do sada se samo špekulisalo da li je Vučić i vojno bio angažovan na sarajevskom ratištu, tj. da li je bio učesnik jedne od najbestijalnijih opsada jednog grada u historiji čovječanstva, obilježnoj svakodnevnim ubijanjem i masakriranjem civila i uništavanjem kulturno-historijskih spomenika. 

S obzirom da je Marić otkrio da je Vučić tokom rata bio angažovan na lokaciji s koje se svakodnevno granatiralo i pucalo po gradu, postoji mogućnost da su i neki od preko 10.000 ubijenih građana Sarajeva tokom opsade stradali upravo od Vučićeve ruke. 

Da je Vučić tokom rata pucao po gradu s Jevrejskog groblja, ranije je otkrio i njegov politički otac i tvorac, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

U nastavku možete pogledati gostovanje Dušana Marića u jutarnjem programu kod Milomira Marića, a njegovo svjedočenje o Vučićevoj ulozi u ratu u BiH počinje od četrdesete sekunde.

Čitaj još:   BEOGRADSKI OBAVJEŠTAJCI NA CETINJU: Niko ne zna šta će biti u Crnoj Gori... (foto i video)

izvor. SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more