IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Sud BiH nastavio suđenje generalu Atifu Dudakoviću… (foto)

Pred Sudom BiH, a po otužnici Tužilaštva BiH, danas se nastavlja suđenje generalu Atifu Dudakoviću i drugima…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 03. 01. 2020…  21. 17… SARAJEVO: Sud BiH nastavio suđenje generalu Atifu Dudakoviću… (foto)

Osim Dudakovića, za zločine protiv čovječnosti počinjene na području općina Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most te okolnih sela, za ubistva više od 300 osoba, progone i uništenje vjerskih objekata, terete se bivši pripadnici Petog korpusa Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Edin Domazet, Ejub Konježić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić, prenosi NAP.

U dosadašnjem toku procesa odbrana je uočila da su se svjedoci u istrazi ispitivali o okolnostima koje nisu u sklopu optužnice, što je i Sudsko vijeće uočilo. Kako su advokati isticali načinjeno je niz propusta na koje su odbrane stavile prigovor. Od zakonitosti, autentičnosti i relevantnosti. 

Čitaj još:   Miloš, sin ZDRAVKA Krivokapića: Očev ulazak u politiku je... (foto)

Svjedoci su u više navrata govorili o okolnostima koje im nisu poznata, a onda o okolnostima koji se ne tiču ljudi koji su optuženi…

Nastavak suđenja zakazan je za 12.00 časova…

izvor agencije

Dnevni horoskop za 17. april 2021. godine

Ovan voli da radi danas, Bik samostalan, Blizanci uživaju, Rak Read more

Veselin Veljović: “Krivokapić izveo ljude na ulice, a ne ja” (foto i video)

Savjetnik za odbranu i bezbjednost Predsjednika Crne Gore Veselin Veljović Read more