SKANDAL U BiH: MILE Dodik protiv dolaska MILA Đukanovića u Sarajevo… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sarajevo, održana VIII redovna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je doneseno nekoliko važnih odluka…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija,, , Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 03. 01. 2020…  19. 37… SKANDAL U BiH: MILE Dodik, protiv dolaska MILA Đukanovića u Sarajevo…

Predsjedništvo BiH će učestvovati na Sammitu Inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, te je primilo k znanju Agendu za saradnju Inicijative Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope za period 2021.- 2025.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antόnija Guterresa za učešće na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za učešće na Summitu lidera povodom obilježavanja dvadesete godišnjice osnivanja UN-ovog Globalnog pakta.

Čitaj još:   NJEMAČKA OTVARA, VRATA ZA NOVE RADNIKE: Ne treba vam EU pasoš... (foto)

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvatanju Ugovora o finansiranju Koridora Vc – Centralni dio, između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva odbrane Republike Albanije, Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, Ministarstva odbrane Republike Sjeverne Makedonije, Ministarstva odbrane Crne Gore, Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Slovenije o radu Balkanskih medicinskih snaga.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima.

Predsjedništvo BiH pozvat će predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za učešće na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma o Africi i saradnji Jug-Jug, koje će biti održano u Maroku od 18. do 21. marta 2020. godine.

Čitaj još:   TAMARA VUČIĆ, U VATRENO CRVENOM, ODIGRALA OPROŠTAJNI PLES: Zaplesala sa američkim ambasadorom (foto)

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici ratifikovalo i 28 sporazuma, ugovora i amandmana.

Milorad Dodik je kazao je da se na sjednici nisu doticali “problematičnih” tema, ali je dodao da nije dao saglasnost za dolazak crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića u službenu posjetu BiH, kako je kazao, imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

– Nisam se složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini, kazao je Dodik...

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});