IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Olujno nevrijeme obaralo stabla i krovove…

Uslijed jakog vjetra došlo je do lomljenja stabla koje je palo na obližnje automobile…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 04. 01. 2020…  19. 00…  SARAJEVO: Olujno nevrijeme obaralo stabla i krovove…

Olujno nevrijeme koje je zahvatilo Sarajevo u poslijepodnevnim satima izazvalo je materijalnu štetu.

U sarajevskom naselju Čengić Vila u ulici Gradačačka uslijed jakog vjetra došlo je do lomljenja stabla koje je palo na obližnje automobile.

Gradačačka nevrijeme

Iz Javnog preduzeća Sarajevo obavještavaju korisnike usluga Sarajevske žičare da su u narednim danima zbog najavljenih loših vremenskih uslova tokom dana moguće privremene ili potpune obustave rada Sarajevske žičare.

Nakon sunčanog jutra, glavni grad BiH danas je u poslijepodnevnim satima zahvatilo nevrijeme propraćeno snažnim udarima vjetra i kišom.U sarajevskim naseljima poplavljene su glavne saobraćajnice i otežan je saobraćaj, a fotoreporter portala Klix.ba je zabilježio da su na Čengić Vili na parkingu ispred stambenih zgrada stabla pala na putničko vozilo i nanijela veliku materijalnu štetu.

Kako nam javljaju čitatelji, veliko nevrijeme je zahvatilo i Vogošću te je jak vjetar odnio krov s jednog objekta. Vjetar je oštetio reklamne panoe, polomio grane i primorao pješake da se užurbano kreću do svojih odredišta

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) je za period od 4. do 6. februara proglasio narandžasto upozorenje za jak vjetar sa olujnim udarima na području Kantona Sarajevo te su iz kantonalne Vlade u skladu sa nadležnostima i obavezama upozorili građane da preduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

Čitaj još:   JUNAK DANA: Ognjen Đukanović spriječio paljenje crnogorske zastave u Budvi- "Opet bih učinio isto"... (foto, video)

“Posebno apelujemo na pravne osobe koje izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi uslijed jakog vjetra mogle pasti sa krovova objekata, građevinskih skela i slično i time ugroziti sigurnost prolaznika”, naveli su.

Za večeras i sutra meteorolozi u BiH najavljuju olujni vjetar i snijeg u višim planinskim predjelima.

Iz BIHAMK-a apeluju na sve vozače koji se spremaju na put da prije polaska provjere informacije o stanju na cestama, kao i na to da na put ne kreću bez zimske opreme.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more