IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN DOBIJA JEZIVE PRIJETNJE IZ AMERIKE: “Šta god da uradite, u tome sigurno nećete uspjeti…”

Predsjednik Erdogan se osvrnuo na određene prijetnje koje SAD upućuju njemu i još nekim turskim zvaničnicima. “U ovom trenutku, nažalost, Sjedinjene Američke Države upućuju prijetnje meni, a prijeti se i našem šefu obavještajne službe kao i nekim finansijskim institucijama u Turskoj. Šta god da uradite, u tome sigurno nećete uspjeti”, rekao je Erdogan.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da će, ukoliko bude potrebno, turske snage izvoditi operacije u Idlibu u Siriji i drugim područjima.

“Zračni i kopneni elementi turskih oružanih snaga će slobodno djelovati, a po potrebi izvoditi i operacije u Idlibu i svim drugim područjima našeg djelovanja”, kazao je Erdogan u obraćanju Klubu zastupnika Stranke pravde i razvoja (AKP).

Istakao je kako veliki problem predstavlja i činjenica da se u Siriji ne poštuju postignuti dogovori.

“U Siriji se ne poštuju dogovori, napad na našu vojsku predstavlja nagovještaj novog perioda za Tursku što se tiče Sirije. Sirijski režim u februaru da se povuče iza posmatračkih položaja Turske, u suprotnom ćemo ih na to primorati. Ko god pita šta Turska radi u Siriji, znajte da je ili nesmotren ili je namjerno neprijatelj ovog naroda i zemlje”, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   Oglasila se i voditeljica TV Pinka: SAD, BRANI DEČKA MAFIJAŠA...

Istakao je također da sirijski režim otvoreno krši primirje postignuto za Idlib, podsjetivši na napad ovog ponedjeljka u kojem je palo sedam turskih šehida i jedan civil.Dodao je da će na svaki napad na turske vojnike ili njihove saveznike uslijediti odmazda, bez ikakvog upozorenja i bez obzira na izvor napada. 

“U našim vojnim operacijama glavni princip Turske nije da se nanese šteta životima ili imovini nevinih ljudi”, rekao je Erdogan.

Istakao je i kako Ankara od Rusije očekuje da u Siriji razumije senzibilitet Turske.

Dotakao se i posljednjih dešavanja u vezi s izraelsko-palestinskim pitanjem, napominjući da niko ne prihvata takozvani mirovni plan koji je nedavno objavio američki predsjednik Donald Trump.

“Jerusalem pripada trima nebeskim religijama, takozvani plan ne prihvataju ni muslimani ni kršćani niti ortodoksni jevreji. Nikada nećemo podržati plan kojim nisu zadovoljna naša palestinska braća”, kazao je Erdogan.

Naglasio je kako je jedini cilj takozvanog plana “legitimiranje izraelske politike okupacije, uništenja i iznude, koja traje već 70 godina”.

izvor: slobodna bosna

Čitaj još:   SRBIJA REKLA „NE“ LUDILU: „Ovo su posljednji izbori na kojima je pobijedio Vučić…“ (fotoi video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more