IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan, odbrusio Putinu: ŽESTOKO ĆEMO ODGOVORITI NAPADOM… (foto)

TURSKA ĆE NA NAJJAČI NAČIN ODGOVORITI NA Napad na turske snage i predstavlja udarac zajedničkim, tursko-ruskim, naporima za rešavanje situacije u Siriji, rekao je Erdogan…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 05. 01. 2020…  01. 00… Erdogan, odbrusio Putinu: ŽESTOKO ĆEMO ODGOVORITI NAPADOM… (foto)

PORUKA DA će odgovoriti na “najjači način” u slučaju novog napada sirijskih snaga na njene vojnike, upozorio je večeras turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom koji podržava Damask.

Erdogan je rekao da će Ankara koristiti “pravo legitimne odbrane i to na najjači način u slučaju novog napada”, saopštio je kabinet turskog predsjednika.

Putin i Erdogan razgovarali su dan nakon sukoba turske vojske i snaga sirijskog predsjednika Bašara el Asada u sirijskoj provinciji Idlib. U tom sukobu je poginulo više od 20 osoba.

Napad na turske snage predstavlja udarac zajedničkim, tursko-ruskim, naporima za rešavanje situacije u Siriji, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   USPJEŠNA AKCIJA POLICIJE NA KANARSKIM OTOCIMA: Uhapšene četiri osobe, među njima i jedan od "Pink pantera"... (foto i video)

Rusija podržava sirijske vlasti, a Turska odredjene pobunjeničke grupe u Siriji. Medjutim, ove dvuhe zemlje i pored podrške različitim stranama, pojačale su saradnju u cilju rešavanja sirijskog konflikta.

Ankara poslednjih dana sve više kritikuje Moskvu optužujući je da ne vrši dovoljan pritisak na sirijske snage koje su prije dva mjeseca pokrenule ofanzivu u Idlibu, pretežno pod kontrolom pobunjenika…

izvor agencije

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more