Erdogan, odbrusio Putinu: ŽESTOKO ĆEMO ODGOVORITI NAPADOM… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

TURSKA ĆE NA NAJJAČI NAČIN ODGOVORITI NA Napad na turske snage i predstavlja udarac zajedničkim, tursko-ruskim, naporima za rešavanje situacije u Siriji, rekao je Erdogan…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 05. 01. 2020…  01. 00… Erdogan, odbrusio Putinu: ŽESTOKO ĆEMO ODGOVORITI NAPADOM… (foto)

PORUKA DA će odgovoriti na “najjači način” u slučaju novog napada sirijskih snaga na njene vojnike, upozorio je večeras turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom koji podržava Damask.

Erdogan je rekao da će Ankara koristiti “pravo legitimne odbrane i to na najjači način u slučaju novog napada”, saopštio je kabinet turskog predsjednika.

Putin i Erdogan razgovarali su dan nakon sukoba turske vojske i snaga sirijskog predsjednika Bašara el Asada u sirijskoj provinciji Idlib. U tom sukobu je poginulo više od 20 osoba.

Napad na turske snage predstavlja udarac zajedničkim, tursko-ruskim, naporima za rešavanje situacije u Siriji, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   SARAJEVO: Bivši policajac usmrtio sina, prvo su žestoko posvađali...

Rusija podržava sirijske vlasti, a Turska odredjene pobunjeničke grupe u Siriji. Medjutim, ove dvuhe zemlje i pored podrške različitim stranama, pojačale su saradnju u cilju rešavanja sirijskog konflikta.

Ankara poslednjih dana sve više kritikuje Moskvu optužujući je da ne vrši dovoljan pritisak na sirijske snage koje su prije dva mjeseca pokrenule ofanzivu u Idlibu, pretežno pod kontrolom pobunjenika…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});