ISTANBUL, STRAVIČNA NESREĆA: Avion promašio pistu i raspao se, povrijeđeno na desetine osobe… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OVAKO NEŠTO I SLIČNA Nesvakidašnja nesreća koja se dogodila danas u Istanbulu nije viđena…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 05. 01. 2020…  18. 40… ISTANBUL, STRAVIČNA NESREĆA : Avion promašio pistu i raspao se, povrijeđeno na desetine osobe…

Nije bilo žrtava među 171 putnikom i šest članova posade, dok su 52 povrijeđene osobe odvezene u obližnje bolnice…

Provjerili smo da je, avion kompanije “Pegasus Airlines” je izletio s piste prilikom slijetanja na Međunarodni aerodrom u Istanbulu, nakon čega se raspao na dva dijela.

Zasad nema informacija o okolnostima u kojima je došlo do ove nesreće, a nema ni podataka o mogućim žrtvama.

Domaći mediji pišu kako je avion otklizao s piste te završio na cesti. Na televizijskim snimkama može se vidjeti kako se ljude evakurira kroz pukotinu. Nakon što se raspolovio, avion se zapalio, ali požar je brzo ugašen.

Čitaj još:   TUGA, Lejla Šabanović iz Bijelog Polja, nema novca za liječenje od teške bolesti... (foto)

Kako piše CNN, u avionu je bilo 177 osoba

Avion je poletio iz grada Izmira, a sletio je na istanbulski aerodrom Sabiha Gokcen. Prema posljednjim izvještajima, taj je aerodrom sada privremeno zatvoren.

Ubrzo nakon izlijetanja aviona s piste na mjesto događaja su stigli vatrogasni i medicinski timovi. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izbio u avionu.

Ministar Turhan je kazao i da su neki od putnika uspjeli samostalno napustiti letjelicu, dok su ostalima pomogli spasilački timovi.

Istakao je i da su zbog nesreće svi avioni koji su trebali sletjeti na aerodrom Sabiha Gokcen preusmjereni se na novoizgrađeni aerodrom Istanbul.

Nešto kasnije istanbulski guverner Yerlikaya potvrdio je da su sa aerodroma Sabiha Gokcen kolima hitne pomoći u obližnje bolnice prevezene 52 osobe.

Čitaj još:   SARAJEVO: Policija i ekipe Hitne pomoći na terenu, stravična nesreća... (foto)

Tužilaštvo u glavnom gradu Ankari otvorilo je istragu o incidentu, a aerodrom Sabiha Gokcen privremeno je zatvoren za vazdušni saobraćaj.

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});