Vijesti

Znate li pravo ime Dada Topića, NIKADA ga ne biste pogodili … (foto)

SVI znate za Dada Topića, ali neznate zaista kako se zove, Rok zvijezdu  svi pamte po tom imenu, ali ovaj pjevač zove se potpuno dugačije!!!

ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 05. 01. 2020…  12. 40…  Znate li pravo ime Dada Topića, NIKADA ga ne biste pogodili … (foto)

Adolf Topić, kome je nadimak Dado, rođen je 1949. u Novoj Gradiški, a matičar nije mogao da se načudi kad su njegovi roditelji došli da prijave prinovu insistirajući da se djete u knjigu rođenih upiše kao Adolf.

– Bilo je to samo četiri godine po završetku Drugog svjetskog rata, dakle u vrijeme kad ime Adolf nikako nije bilo popularno. Priznajem, premda je to moje ime, s vremenom nije postalo ništa popularnije, ali 1949. nazvati sina Adolfom bilo je zaista krajnje neobično – rekao je ranije Dado…

Priča o mom imenu zapravo je krajnje jednostavna. Najbolji prijatelj mog oca, kojeg i ja pamtim kao jednog od najboljih i najkvalitetnijih ljudi koje sam upoznao u životu, bio je Jevrej po imenu Adolf. Po zanimanju je bio zubar, a moj mu je otac, kojeg je Adolf u životu svojim dobrim dijelima jako zadužio, davno prije mog rođenja obećao da će, ako dobije sina, nazvati dijete njegovim imenom 

Adolf mi je, dakle, bio i moj krsni kum. Iako su bila teška poratna vremena, moj tata je bio tvrdoglav. U obzir nije dolazilo, premda su ga mnogi nagovarali, da mi nadjene neko drugo, ‘pitomije’ ime. Tata je rekao: ‘Bit će Adolf’, pa sam tako i postao Adolf – kaže Dado, priznajući da je zbog svog neobičnog imena imao mnoge neugodnosti u životu.

izvor Jutarnji.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

2 sata ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

3 sata ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

3 sata ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

3 sata ago

Ogorčenje u Hrvatskoj, ulica u PLJEVLJIMA nazvana po Branku Krvavcu: Crna Gora pošla tamo odakle je morala odavno pobjeći… (foto)

BRANKO Krvavac je pripadnik JNA. koji je stradao na dubrovačko hercegovačkom ratištu 23. oktobra 1991.…

3 sata ago

This website uses cookies.