IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INCIDENT I SKANDAL: DAČIĆ IZVREĐAO KOMESARA EU- a, Oliver Varhelji napustio sastanak u Vladi… (foto)

Ministar vanjskih poslova evropskom komesaru za susjedsku politiku i proširenje rekao “da ne zna gdje je došao”…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 00. 02. 2020… 09: 15… INCIDENT I SKANDAL: DAČIĆ IZVREĐAO KOMESARA EU- a, Oliver Varhelji napustio sastanak u Vladi…

Oliver Varhelji, evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje, doživio je juče neprijatnost tokom susreta sa srpskom premijerkom Anom Brnabić i ministrima, kada se na njega, obrušio ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i uputio mu nekoliko zamjerki, poslije čega je Varhelji odlučio da napusti sastanak i Beograd…

Prema nezvaničnim saznanjima, sastanak je tekao normalno i ništa nije ukazivalo na to da će doći do verbalnog napada na Varheljija.

– Sve je bilo uobičajeno, nije bilo visokih tonova i neprijatnosti, ali kada je Dačić uzeo riječ situacija se u trenutku promijenila jer je srpski ministar uputio nekoliko žestokih kritika na Varheljijev račun – kaže izvor iz medija.

Naš sagovornik otkriva da je Dačić evropskom komesaru za susjedsku politiku i proširenje rekao “da ne zna gde je došao”.

– Dačić je evropskom komesaru za susedsku politiku i proširenje rekao da ne zna gdje je došao optuživši ga da ćuti dok neko otima srpske manastire na Kosovu, kao i da ćuti za takse koje je uvela Priština na robu iz Srbije – priča izvor.

Varhelji se potom obratio Ivici Dačiću negirajući njegove navode.

Čitaj još:   NEIZDRŽIVO: Novi potres u Albaniji, od 26. novembra zabilježeno nevjerovatnih... (foto)

– Ja sam jedini evropski komesar koji je reagovao na takse, osudio sam ono što se događa u Crnoj Gori, Srbija je prva zemlja u koju sam došao nakon uvođenja nove metodologije i konačno, došao sam ovdje da vam pomognem – rekao je Varhelji, koji je poslije toga isključio mikrofon, rukovao se sa Anom Brnabić i napustio prostoriju.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, međutim, za Kurir tvrdi da te informacije nisu tačne i da su preuveličane.

– To je netačno. Nije bilo nikakavog skandala niti prekida sastanka. Ja sam iznio naše primedbe na ponašanje Evropske unije oko Kosova, Briselskog sporazuma, Crne Gore, kao i za sporo otvaranje poglavlja. Uopšte njega nisam kritikovao, nego EU, a njemu sam poželio uspjeh – kaže Dačić.

Na pitanje da li je istina da je Oliver Varhelji sinoć napustio sastanak poslije njegovog izlaganja, Dačić odgovara:

– Sastanak je regularno završen, a Varhelji je potom otišao na drugi sastanak sa opozicijom.

Oliver Varhelji došao je u Beograd samo dan pošto je u Briselu zvanično predstavljena nova metodologija procesa pristupanja Evropskoj uniji, gdje je razgovarao i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Srpski predsednik je konstatovao da Srbija, kao zemlja koja je uz Crnu Goru najdalje odmakla u pregovaračkom procesu sa EU, može da bira da li će nadalje koristiti već potpisan pregovarački okvir ili novu metodologiju...

izvor agencije

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Razur Crne Gore počeli su od grobova, nećemo im to dozvoliti ni po koju cijenu!
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more