IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Serija pljački kasina, vrata razbijaju macolama, prijete pištoljima … (foto i video)

Kasina na meti su razbojnika koji su više puta opljačkali, staklena vrata razbijali macolom, a radnicima su prijetili pištoljem…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 00. 02. 2020… 10: 15… SARAJEVO: Serija pljački kasina, vrata razbijaju macolama, prijete pištoljima … (foto i video)

Posljednja pljačka dogodila se jutros oko devet sati ujutro na Otoci. Riječ je o poslovnici koja se nalazi u ulici Gradačačka.

Na snimku s nadzornih kamera vidi se kako dvojica muškaraca s kapuljačama na glavi dolaze do vrata i macolom razbijaju staklo.

Ulaze u kasino i kreću pravo prema pultu gdje se nalazi kasa. Preplašeni radnik se samo sklonio u stranu dok su razbojnici preturali po stolu tragajući za novcem.

Isti razbojnici pokušali su pljačku ove poslovnice i 3. februara prišli su ulazu, a jedan od njih je izvadio iz džepa pištolj. Tada je nisu opljačkali već su se vratili, a na snimcima se vidi kako provjeravaju nogom da li se pale senzori.

Čitaj još:   HAOS, NUDE ALBANKE NA PRODAJU ZA 1.600 EURA: Daju žene i na probu za "spas srpskog sela"... (foto)

U srijedu, 5. februara, na meti je bila poslovnica u ulici Hasana Brkića oko 6:30 sati ujutro.

Poslovnica u Gradačačkoj opljačkana je i 20. novembra prošle godine kada su razbojnici u 6:30 sati ujutro razbili stakleni dio do vrata betonskim ivičnjakom i prijeteći pištoljem radnici oduzeli novac.

“Ne mogu da vjerujem da se u današnje vrijeme rade stvari koje lede krv u žilama i to po bijela dana. Sva policija u KS bi se trebala dići na noge da ovakve drznike privede pravdi. Nije bitna samo materijalna šteta koja je nastala, ali su radnici doživijeli traumu i nejverovatno je na koji način su to uradili. Srećom niko nije stradao”, rekao nam je vlasnik.

Slučajevi su prijavljeni nadležnoj policijskoj upravi MUP-a KS koji su izvršili uviđaj te rade na identifikaciji ovih razbojnika.

izvor agencije

REDŽEP TAYIP Erdogan javno primio vakcinu protiv koronavirusa… (foto i video)

Nakon vakcinacije, Tayip Erdogan je u izjavi za medije naglasio Read more

ITALIJA TREPERI: Sudi se najkrvoločnijoj mafiji, a vlada se ljulja… (foto)

Koronavirus, raspad vladajuće koalicije i historijsko suđenje Ndrangeti- rijetki su Read more