IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPOZORENJE, Srbija u strahu: Pedofil, nasilnik i napasnik nad djecom iz Požege na slobodi… (foto)

Reagovao i otac ubijene Tijane Juri, jer zakon ne podrazumijeva da se osuđenici, pa ni za ovakva djela, prate nakon što odsluže kaznu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 08. 02. 2020… 10: 15…  UPOZORENJE, Srbija u strahu: Pedofil, nasilnik i napasnik nad djecom iz Požege na slobodi… (foto)

Stanovništvo Užica, Požege i okolnih mjesta upozoreni su da je nakon 14-godišnje kazne zatvora na slobodu pušten M. Č. (64) silovatelj iz Požege.

Zakoni u Srbiji ne podrazumijevaju da se osuđenici, pa ni za ovakva djela, prate nakon što odsluže kaznu. Stanovništvo Srbije, a pogotovo Užica i Požege, opravdano strahuje da bi osuđeni silovatelj mogao ponoviti djelo, smatra kriminolog Zlatko Nikolić.

– Ne može se držati osuđenik kojem je istekla kazna. Zakoni postoje da štite sve, čak i takve nevaljalce. Voluntarističko produžavanje kazne, odnosno produžavanje kazne bez suđenja kod nas ne postoji. U nekim zemljama, da, pa se kazna produžava nekome ko je nesiguran, ali to je po meni nehumano i nepravedno, i zato sam protiv toga – rekao je Nikolić za Telegraf te naveo kako se ni njegovim praćenjem na slobodi ne bi mnogo postiglo. 

Čitaj još:   Predsjednik SDP- a Raško Konjević: Pitao Bratićku, šta misli o presudi, da li je Mladić zločinac ili heroj? (foto)

Na Facebook stranici Užice – oglasna tabla, objavljeno je da je IGOR JURIĆ upozorio je roditelje iz okoline Požege i Užica da čuvaju svoju djecu, jer je od na slobodi muškarac koji je osuđen za silovanje maloljetnog lica.

Srbija je u strahu i zbog nedavnog slučaja kada je osuđeni silovatelj Ninoslav Jovanović (47) iz Niša, poznatiji kao Malčanski berberin, nakon izlaska iz zatvora oteo djevojčicu Moniku Karimanović (12).
Podsjetimo, Malčanski berberin uhapšen je poslije 17 dana bijega, nakon što je, kako se sumnja, oteo, silovao i mučio maloljetnicu iz Suvog Dola.
On se tokom potjere skrivao u zemunici, a 5. januara uhapšen je na groblju u selu Malča, koje se nalazi na oko 20 kilometara od centra Niša.

Jurić je, podsjetimo, i kada je nestala Moniku Karimanović iz Suvog Dola izrazio bojazan da ju je oteo silovatelj koji je pušten na slobodu odnosno Malčanski berberin. Vrlo brzo su se njegove slutnje ispostavile tačnim.

Podsjetimo, Igor Jurić je otac djevojčice Tijane (15) koja je ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine. Potraga za njom trajala je 12 dana. Međutim 7. avgusta njeno tijelo je pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u općini Sombor…

Čitaj još:   Eurobasket 2022: Košarkaši BiH izgubili od Francuske "zmajevi" ostali u igri za prolazak dalje... (foto, video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more