IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLO DOLAZI SA MORA: Nevrijeme pogodilo Britaniju i sjever Evrope, izdata upozorenja! (foto i video)

Obustavlja se avionski i železnički saobraćaj, zatvorene i luke…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 10. 02. 2020… 09: 15… ZLO DOLAZI SA MORA: Nevrijeme pogodilo Britaniju i sjever Evrope, izdata upozorenja! (foto i video)

Oluja Kira pogodila Veliku Britaniju i Sjevernu Evropu, sa olujnim udarima vjetra i obilnom kišom. Odloženi avionski i železnički saobraćaj. Zatvorene i luke.

Vlasti zemalja pozvale su gradjane da ostanu u kućama i zatvorenim prostorima, podalje od drveće i grana koje padaju, prenosi AP.

Oluja, nazvana po britanskoj meteorološkoj službi, donijela je širom zemlje jake udare vjetra od oko 150 kilometara na sat na Bijelom otoku i sela Aberdaron na sjeveru Velsa, a pojedine plaže i stene potpuno su nestale u velikim talasima.

Meteorološka služba je izdala u Velikoj Britaniji više od 250 upozorenja od poplava, a upozoreni su i građani i turisti da izbjegavaju prilaze vodi radi pravljenja selfija.

Stanovnici jednog grada na sjeverozapadu Engleske pokušavaju da zaštite svoje kuće od poplave zbog porasta nivoa rijeke Eden koja je izašla iz svog korita.

Najmanje 10 britanskih železničkih kompanija izdalo je upozorenje putnicima da ne putuju, dok je 20 kompanija saopštilo da se očekuju kašnjenja.

Kako vjetar je oštetio električne kablove, brojne železničke pruge zakrčene su sa granjem koje je na njih palo, a iako radnici na železnici planiraju da rade cjele noći da bi se problemi otklonili, mogu se očekivati velike gužve u ponedeljak ujutru.

Čitaj još:   VLASNIK i Urednik Informera DRAGAN J. Vučićević kolima udario djevojku na pešačkom prelazu... (foto)

Pojedini letovi su otkazani sa londonskih aerodroma, a na aerodromu Hitrou nekoliko avio-kompanija je konsolidovalo letove kako bi se broj otkazanih letova smanjio. Kompanija britiš ervejz ponudila se da ponovo rezerviše letove korisnicima domaćih i letova po Evropi na aerodromima Hitrou, Getvik i London siti.

Lufthanza je najavila da će najkasnije do utorka ujutru letovi biti otkazivani. Letovi su otkazivani ili odlagani i na briselskom aerodromu.

Dvije velike luke u Lamanšu – Dover u Engleskoj i Kale u Francuskoj prekinule su saobraćaj zbog velikih talasa, a Dover je kasnije djelimično otvoren za neka poslovanja.

Trajekti nisu saobraćali preko Lamanša i u regionu, prije svega u Irskom i Sjevernom moru.

Zbog nevremena i sjever Francuske je ostao bez struje, a vlasti te zemlje su upozorili građane i turiste da ostanu u zatvorenom prostoru radi lične bezbjednosti.

U Lilu i okolnim mjestima su groblja i parkovi bili zatvoreni. U Luksemburgu i njemačkom Kelnu naredjeno je da u ponedeljak djeca ostanu u kućama i ne idu u škole kako bi izbjegli putovanje po lošim uslovima.

U Danskoj su meteorolozi upozorili na orkanske udare vjetra, a otkazani su i pojedini avionski letovi.

U toj zemlji upozoreni su i motociklisti da ne voze i ne prelaze velike mostove, uključujući i most koji povezuje ističnu i zapadnu Dansku.

Čitaj još:   SLIKE I OPCIJE VUČIĆEVE ZEMLJE: Šef psihijatrije na jugu SRBIJE naoružan do zuba... (foto)

Oluja se očekuje i na jugu Norveške i zapadnim djelovima Švedske, dok su u brojnim zemljama otkazane fudbalske utakmice, trke konja, ragbi mečevi i druga dešavanja, poput meča Premijer lige izmedju Mančester sitija i Vesthema. Utakmice su otkazane i u Holandiji, Belgiji i Njemačkoj...

izvor agencije AP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more