TUGA I PRERANA SMRT SELVERA DŽIGALA BOLNO ODJEKNULA: Košarkaška Evropa u šoku zbog smrti 35-godišnjeg Sarajiije, jednog od stubova košarkaške Eurolige! (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Košarkaška Evropa sa tugom i nejvericom oplakuje smrt 35-godišnjeg Sarajlije Selvera Džigala koji je prije dva dana iznenada preminuo u Barceloni…

BARCELONA: Regija, Sport, Košarka, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 13. 02. 2020… 19: 15… TUGA I PRERANA SMRT SELVERA DŽIGALA BOLNO ODJEKNULA: Košarkaška Evropa u šoku zbog smrti 35-godišnjeg Sarajiije, jednog od stubova košarkaške Eurolige!

Košarkaški savezi, klubovi, Selverovi poslovni partneri i prijatelji uz saučešće njegovoj porodici naglašavaju da je riječ u jednom od najomiljenijih i najcjenjenijih ljudi unutar košarkaške obitelji Eurolige gdje ja Selver Džigal radio od 2007. godine.

“Svi ćemo se sjećati Selvera po dobroti koju je širokogrudo dijelio sa svima koje je poznavao, po njegovom predivnom smislu za humor kada god je imao priliku za to”, rekao je Euard J. Scott šef operativnog tima košarkaške Eurolige unutar kojeg je mladi Sarajlija obavljao istaknute dužnosti. Scott je za službenu stranicu Eurolige kazao da je Selver Džigal ostvario “tako pozitivan utjecaj na sve nas, da je naša dužnost da se sjećamo i čuvamo njegovu ostavštinu, dijeleći ljubav kojom je osvojio srca svih nas”.

Čitaj još:   SARAJEVO VELIKI SPEKTAKL :Dodik otvorio EYOF, praćen zvižducima...

Jordi Bartomeo, predsjednik i izvršni direktor košarkaške “Eurolige” je u povodu prerane smrti Selvera Džigala rekao da je svima u Euroligi “srce slomljeno jer nas je sjajni mladić prerano napustio. Neumorni profesionalac, beskrajno velikog duha, Selver je bio više nego naš običan suradnik i zato će nam nedostajati svakog dana“.

Od Selvera Džigala su se biranim riječima oprostili i njegovi prijatelji i poslovni partneri iz “Turkish Airlainsa”, koji je uz “Adidas” i “7 Day” jedan od sponzora Eurolige sa kojim je Džigal godinama uspješno surađivao podižući ugled ovog takmičenja na sve veću sportsku i poslovnu razinu.

Selver Džigal je rođen 1984.godine u Sarajevu, odakle je sa majkom i sestrama tokom rata izbjegao u španjolski grad Saragosu. Nakon rata se vratio u glavni grad BiH gdje se počeo baviti košarkom, da bi sa 15 godina potpisao ugovor sa “Barcelonom” i priključio se omladincima ovog slavnog košarkaškog kluba. Sa mlađim selekcijama katalonskog kluba osvojio je prvenstvo Španjolske, potom igrao za nekoliko manjih klubova i u 23.godini prestao sa aktivnom košarkom i postao dio velikog projekta Eurolige u kojem je ostavio ogroman trag.

Čitaj još:   VUČIĆEVI, TABLOIDI ZVONE NA SAV GLAS: „Amerikanci RUŠE DODIKA…“

Selver Džigal se prošle godine oženio djevojkom Jasminom sa kojom je živio u Barceloni.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});