TUŽNO: Vesna Zmijanac, otvoreno o gubitku dva djeteta, bolu i strahu koji je pratio u životu… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vesna Zmijanac je proživjela pravu dramu kada je u roku od godinu dana izgubila dvije bebe…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 14. 02. 2020… 00: 01… TUŽNO: Vesna Zmijanac, otvoreno o gubitku dva djeteta, bolu i strahu koji je pratio u životu…

S tom patnjomi velikim bolom u duši pevačica je nastavila da živi iako i danas sebe krivi za oba spontana pobačaja. U autobiografiji “Kad zamirišu jorgovani” pričala je o najtežim trenucima u životu, a gubitak dece je svakako jedan od njih…

– Bilo mi je suđeno da u vreme najveće slave spoznam i najveće duševne muke. Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja smo izgubili 1986., kad sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj se dogodio u pauzi koncerta u Mladenovcu. I, ne zamerite mi što scenu porođaja, koji je iznenada i prevremeno otpočeo, i faktički se događao u garderobi iza bine, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu da opišem čak ni danas. Jer to je jedan od onih bolova koji još uvek boli, praznina koja još uvek zjapi istom tamom i kad god se toga setim, a sećam se vrlo često, utroba mi se zgrči – rekla je pevačica, pa dodala da je godinu dana kasnije doživela isti bol.

U prvih nekoliko nedelja nakon toga željela sam da i ja nestanem, da me nema. Krivila sam sebe, ne tražeći ni jednu olakšavajuću okolnost, i pritom sam samoj sebi smišljala takve patnje i muke kao kaznu da sam u jednom trenutku prešla onu granicu koja razdvaja svijesno sagledavanje činjenica od umišljenih, pomalo bolesnih i grešnih zaključaka.

Čitaj još:   PRAVO IZ ZATVORA U RIJALITI: Ponuđena mu je vrtoglava cifra...

Nisam ni slutila da me, na nesreću, čeka isto, još gore. Vladino i moje drugo nesuđeno dijete, takođe sin, i takođe u sedmom mjesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima – objasnila je Vesnai rekla da smatra da je gubitkom djece na neki načinplatila grijehe iz mladosti.

– Mislim da sam ih preplatila. Mislim i ja, a i moji nerođeni sinovi, da je, što se naše krvi tiče, danak namiren. Stvarno sam platila punu cijenu. Odlučila sam da više nikada sebi ne dopustim da mi bilo šta drugo bude važnije od sopstvenog mira, zdravlja i porodice – zaključila je ona.

Kada se posvetila sebi, prestala da pije i okrenula se zdravijem načinu života, zatrudnela je i rodila ćerku Nikoliju. Iako je trudnoća bila komplikovana, Vesna je izašla kao pobjednik.

– Bogu sam se molila da moja Nikolija preživi. Ovog puta, poučena i kažnjena prethodnim iskustvima, slijedstveno mojoj odluci da ću, ako mi šansa bude pružena, a Bog milostiv prema meni – sve ostalo potčiniti tome da postanem majka.

Svoju treću trudnoću, od početka ređila sam da odležim i da je održavam jer je bila rizična, pod konstantim nadzorom ljekara. Shodno tome sam sve svoje obaveze i gostovanja otkazala i otišla u Zagreb, na kliniku, pod nadzor mog velikog prijatelja dr Asima Kurjaka, mog velikog prijatelja i, kasnije, pred samo Nikolijino rođenje, mog vjenčanog kuma – kaže Vesna, pa nastavlja:

Čitaj još:   Voja Brajović: Bio sam na rubu egzistencije, "ili moja gorka pilula života"...

– Nikad u svom dotadašnjem životu nisam imala takvu strepnju niti sam osjećala takav strah, kako je to bio slučaj tokom tih sedam mjeseci mog ležanja u bolnici. Svaki dan sam se molila da bude sve u redu, da ovog puta uspijem i iznesem trudnoću. Na svako pomeranje u stomaku, mene je oblivao hladan znoj. Na svaki Nikolijin pokret ja sam se u panici trzala. Na svako žiganje u krstima il majušni bol u karlici ja sam panično zvala doktora.Na sreću, rodila sam živu i zdravu ćerku i Bogu sam večno zahvalna na tome…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});