IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turci pritvoreni, pokušali iz BiH izaći s ukradenim pasošima… (foto)

Po prijedlogu Tužilaštva Brčko nadležni sud u Brčkom odredio jednomjesečni pritvor dvojici turskih državljana osumnjičenim da su prije nekoliko dana na graničnom prelazu upotrijebili krivotvorene pasoše…

BRČKO: R, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 15. 02. 2020… 09: 15… Turci pritvoreni, pokušali iz BiH izaći s ukradenim pasošima… (foto)

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, određen je pritvor osumnjičenima A. K. (38) i O. D. (24), protiv kojih je otvorilo istragu zbog krivičnog djela krivotvorenja isprave, određen je zbog opasnosti od njihovog bjekstva, saopćeno je iz brčanskog Tužilaštva.

– Dvojica turskih državljana iz Gaziantepa, osumnjičeni su da su 11. februara, oko 17,35 sati, na međunarodnom graničnom prelazu Brčko na izlazu iz BiH, prilikom redovne granične kontroleovlaštenom službenom licu na uvid predali krivotvorene specijalne pasoše Republike Turske.

Tada je uočeno da se ne radi u cijelosti o originalnim pasošima, što je potvrđeno prilikom ispitivanja njihove vjerodostojnosti.

Čitaj još:   Dnevni Horoskop za ponedeljak 26. novembar 2018.

Pritvoreni se, također sumnjiče da su tom prilikom, s ciljem da opravdaju status lica kojima se izdaju specijalni pasoši te države, kod sebe posjedovali članske karte i novinarsku iskaznicu za udruženje policijskih penzionera, iako nemaju takav status -navodi se u saopćenju.

Pošto su luhapšeni i dovedeni u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac ih je ispitao i odmah predložio nadležnom sudu da im se usljed opasnosti od bjekstva odredi pritvor.

Osnovni sud Distrikta je u cijelosti prihvatio tužilačku ocjenu o pritvorskim razlozima i odredio pritvor osumnjičenima u trajanju od jednog mjeseca.

– Po pritvaranju osumnjičenih, ovo tužilaštvo neodložno nastavlja njihovo daljnje procesuiranje za krivično djelo krivotvorenja isprave s propisanom kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina-dodaje se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta.

izvor agencije

Voditeljica šutnjom poslala snažnu poruku profesoru “glume MIKI” koji je silovao svoje učenice… (foto i video)

Voditeljica Jelena Obućina večerašnju emisiju "Pregled dana" Newsmedia Adria počela je neuobičajeno- šutanjom i time Read more