SARAJEVO, ŠEFIK Džaferović: Zaključci Skupštine RS neće imati nikakvo dejstvo… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Džaferović, poslao poruku zvaničnicima RS da je to “put kojim ne treba da se ide, jer je to ugrožavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i mira”…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 17. 02. 2020… 20: 55…  SARAJEVO, ŠEFIK Džaferović: Zaključci Skupštine RS neće imati nikakvo dejstvo…

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da zaključci Narodne skupštine RS povodom odluke Ustavnog suda o poljoprivrednom zemljuštu neće imati nikakvo pravno dejstvo.

Džaferović smatra da RS i njeni zvaničnici imaju najveći interes da se strogo pridržavaju Dejtona i da ne preduzimaju ništa što bi moglo da ugrozi mirovni sporazum za BiH.

“RS je nastala Dejtonskim sporazumom, uprkos genocida, masovnih zločina, etničkog čišćenja, radi uspostavljanja mira, davanja šanse državi da se reintegriše u miru. Kao teški dejtonski kompromis je nastala RS. Zvaničici idu u potpuno obrnutom smeru. Narod bi kazao – ‘traže hleba preko pogače'”, naveo je Džaferović.

Čitaj još:   SARAJEVO, POLICIJA HAPSI SVE REDOM: Akcija na području tri kantona, ima uhapšenih DIREKTORA...

Prema njegovim rečima, strane sudije u Ustavnom sudu BiH su “deo dejtonske ravnoteže i podednako važan deo sporazuma kao što su to entiteti ili entitetsko glasanje”.

“Insistirati da se ukinu strane sudije u Ustavnom sudu je, u stvari, insistiranje na poremećaju dejtonske ravnoteže. Mi to nećemo nikada prihvatiti. Radi se o ozbiljnoj situaciji, ne vidimo to kao politizaciju. Ovo su stvari kojima se preti teritorijalnom integritetu BiH. Preduzećemo sve da ga zaštitimo”, istakao je Džaferović.

Branićemo BiH svim raspoloživim sredstvima”, naglasio je Džaferović. Ocenio da je Kanceralija visokog predstavnika (OHR) već davno trebao da reaguje.

Govoreći o spornoj odluci Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu, Džaferović je kazao da je Ustavni sud još 2012. rekao šta je imovina BiH.

“Umesto da se krene u implementaciju, sačekalo se nekoliko godina. Ustavni sud nije uradio ništa drugo nego je potvrdio svoju odluku iz 2012. godine.

Odluke suda su konačne, tu nema izuzetka. Ovo je trenutak kada treba da deluje međunarodna zajednica, institucije BiH, pre svih Tužilaštvo”, naveo je on.

Čitaj još:   UZEO"VIAGRU ZA BIKOVE": Erekcija mu trajala tri dana, problem riješio u bolnici! (foto i video)

izvor Radio Slobodna Evropa

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});