DAČIĆ BI U KINU, ALI…: “Zamislite da budem u izolaciji, a nema ko…” (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Planira da putuje u zvaničnu posjetu Kini, ali i o tome kako da se vrati zbog epidemije koronavirusa…

BEOGRAD: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 02. 2020… 18: 15… DAČIĆ BI U KINU, ALI…: “Zamislite da budem u izolaciji, a nema ko…”

Gostovao je ministar inostranih poslova Srbije jutros na jednoj od beogradskih televizija, kako što napisasmo u jednom od prethodnih tekstova, i rekao još i da planira otputovati u Kinu.

Ali, veli, na koji način da otputuje, s obzirom na suspenziju letova ka toj državi, kao i da je još teže pitanje “kako se iz Kine vratiti, s ozbirom da karantin traje 14 dana”.

“Procedura raspisivanja izbora će početi 4. marta. Zamislite da ja budem u izolaciji, a nema ko da mi potpiše listu za učešće na izbore”, rekao je Dačić. Bio bi, stvarno, jazuk

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kaže da planira da otputuje u zvaničnu posetu Kini, ali da je ozbiljno razmišljao o tome kako da se vrati iz te zemlje zbog epidemije korona virusa i karantina za sve koji se vraćaju iz ugroženih područja.

Čitaj još:   ŽELJKO Komšić: Zvaničnici iz Beograda, da prestanu da se poigravaju sa BiH...

“Procedura raspisivanja izbora će početi 4. marta. Zamislite da ja budem u izolaciji, a nema ko da mi potpiše listu za učešće na izbore”, rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je htio da u Kinu ode preko UAE, ali da su oni ukinuli letove…

“Za povratak je mnogo teško. Hoću da idem samo da vidim kako”, rekao je Dačić.

Rekao da je još početkom januara trebalo da otputuje u Kinu na poziv kineskog kolege, ali da je ta posjeta odložena zbog obaveza kineskog ministra.

Dačić kaže da kineske kompanije lete svuda i da ti letovi nisu zabranjeni, ali da su druge zemlje suspendovale letove svojih kompanija za Kinu.

Čitaj još:   ODBOJKAŠI NOVOG PAZARA ODBRANILI SUPER KUP-ŠAMPION DRŽAVE NEMOĆAN

Rekao da se država Srbija od početka angažovala na pomoći našim državljana koji su u bili ili su još u Kini.

“Nije ih bilo mnogo u tom regionu Vuhana gdje je izbila zaraza, bilo ih je petoro, pa se još jedan prijavio. Četvorica su donijela odluku da se evakuišu i to smo im omogućili preko Francuske“, naveo je ministar.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});