Korona virus, odnio blizu 2000 života: Umro i direktor bolnice u Vuhanu, raste broj zaraženih na KRUZERU SA SRBIMA… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Broj preminulih van Kine je pet, dok je zaraženo oko 73.000 osoba širom sveta, prenosi CNN…

VUHAU: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 02. 2020… 09: 55… Korona virus, odnio blizu 2000 života: Umro i direktor bolnice u Vuhanu, raste broj zaraženih na KRUZERU SA SRBIMA…

Broj smrtnih slučajeva od virusa korona porastao je na 1.873, a među njima je i direktor bolnice u Vuhanu neurohirurg Liu Ziming, saopštila je danas Zdravstvena komisija Vuhana.

Kako se navodi, Kina će označiti kao mučenike zdravstvene radnike koji su preminuli u borbi protiv virusa korona.

U međuvremenu, otkriveno je još 99 slučajeva na kruzeru Dajmond princes usidrenom u Japanu, SAD su evakuisale 300 svojih državljana, a isto planiraju Kanada, Hongkong i Italija.

Podsjećamo, virus korona se pojavio krajem decembra prošle godine u kineskom gradu Vuhanu. Smrtni slučajevi zbog virusa korona, van granica Kine, zabeleženi su i na Tajvanu, Hongkongu, Japanu, na FIlipinima, a prva žrtva u Evropi bio je kineski turista u Francuskoj.

Kineske zdravstvene vlasti objavile su prve detalje o gotovo 45.000 slučajeva korona virusa, u kojima se navodi da je 80 odsto slučajeva bilo blago, kao i da je prerano da se kaže da li je izbijanje virusa doseglo vrhunac.

Čitaj još:   SAHRANJENA PRVA ŽRTVA KORONE U SRBIJI: Sablasno groblje GROBARI u zaštitnim odjelima rodbina s maskama i rukavicama! (foto i video)

U izveštaju kineskog Centra za sprečavanje i kontrolu bolesti Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji daje se jasnija slika o izbijanju bolesti, kako se razvijala i u kom pravcu se kretala, izjavio je direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejsus, prenosi AP.

On je na konferenciji za novinare rekao da je još uvijek rano reći da li će se pad broja novih slučajeva nastaviti.

– Svaki scenario je i dalje na stolu – rekao je Tedros.

Kineske vlasti saopštile su da će možda odložiti godišnji Nacionalni narodni kongres, koji bi trebalo da se održi u martu...

izvor agencije AP

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});