IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milo ĐUKANOVIĆ:”NE ŽELIM DA SE VRAĆAM U SREDNJI VIJEK, REKAO SAM VUČIĆU U BRISELU…” (foto)

Crna Gora je zemlja koja je u stanju da rešava aktuelne teme u najboljoj demokratskoj praksi, poštujući ono što je pravna tekovina EU, sa čijim pravnim sistemom se usaglašava, istakao je u Briselu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović…

BRISEL: Region, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 02. 2020… 09: 15…  Milo ĐUKANOVIĆ:”NE ŽELIM DA SE VRAĆAM U SREDNJI VIJEK, REKAO SAM VUČIĆU U BRISELU…” (foto)

Upitan kakva je bila komunikacija između njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom večere koja je sinoć održana u Briselu, Đukanović je rekao da je na radnoj večeri bila tema odnosa na relaciji EU- Zapadni Balkan, i da se svako od lidera regiona potrudio da pitanja koja se tiču unutrašnjih prilika ne iznosi u prvi plan.

“Govorili smo o zajedničkim problemima i potrebama, a u fokusu je bila nova politika EU prema Zapadom Balkanu”, preneo je on.

Kazao je da se, kada su u pitanju “aktuelne teme”, toga kratko dotakao i prenio da je Crna Gora u stanju da ih rešava u najboljoj demokratskoj praksi poštujući pravne tekovine EU.

Čitaj još:   MILO, DEGRADIRAO VUČIĆA DO KRAJA:"Nikada nije odustao da napravi VELIKU SRBIJU na Balkanu...!" (foto i video)

“Ne skrivamo probleme. Što se više približavamo EU poslednja nasleđa onoga što je antievropsko isplivava i to treba rešavati u duhu dobre evropske prakse”, naglasio je on.

Đukanović je rekao da je Crna Gora svojim iskustvom pokazala da je to u stanju da učini, navodeći 90-te kada je uspela da odoli nacionalnim i verskim sukovima.

“Ne treba imati sumnje da smo u stanju te probleme rešavati. Da li imamo uvek dobru saradnju u susjedima – ne. Treba razumjeti nije ovo problem eksluzivno crnogorski. Vidim ga u širem kontekstu. U regionu se vodi oštar politički duel između politika koje zaustupaju evropsku budućnost i poltiku koja želi da zadrži Balkan na antievropskom koloseku”, ocenio je on.

Istakao je da Crna Gora želi da razvija dalje multietničko društvo.Đukanović je kazao da Crna Gora ne želi da se vraća na status srednjevekovne države u kojoj crkva vodi važnu ulogu…

izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more