Milo ĐUKANOVIĆ:”NE ŽELIM DA SE VRAĆAM U SREDNJI VIJEK, REKAO SAM VUČIĆU U BRISELU…” (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Crna Gora je zemlja koja je u stanju da rešava aktuelne teme u najboljoj demokratskoj praksi, poštujući ono što je pravna tekovina EU, sa čijim pravnim sistemom se usaglašava, istakao je u Briselu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović…

BRISEL: Region, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 02. 2020… 09: 15…  Milo ĐUKANOVIĆ:”NE ŽELIM DA SE VRAĆAM U SREDNJI VIJEK, REKAO SAM VUČIĆU U BRISELU…” (foto)

Upitan kakva je bila komunikacija između njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom večere koja je sinoć održana u Briselu, Đukanović je rekao da je na radnoj večeri bila tema odnosa na relaciji EU- Zapadni Balkan, i da se svako od lidera regiona potrudio da pitanja koja se tiču unutrašnjih prilika ne iznosi u prvi plan.

“Govorili smo o zajedničkim problemima i potrebama, a u fokusu je bila nova politika EU prema Zapadom Balkanu”, preneo je on.

Kazao je da se, kada su u pitanju “aktuelne teme”, toga kratko dotakao i prenio da je Crna Gora u stanju da ih rešava u najboljoj demokratskoj praksi poštujući pravne tekovine EU.

Čitaj još:   UŽAS I CRNO JUTRO:Stradala djevojčica, brat polomljen i u teškom je stanju... (video)

“Ne skrivamo probleme. Što se više približavamo EU poslednja nasleđa onoga što je antievropsko isplivava i to treba rešavati u duhu dobre evropske prakse”, naglasio je on.

Đukanović je rekao da je Crna Gora svojim iskustvom pokazala da je to u stanju da učini, navodeći 90-te kada je uspela da odoli nacionalnim i verskim sukovima.

“Ne treba imati sumnje da smo u stanju te probleme rešavati. Da li imamo uvek dobru saradnju u susjedima – ne. Treba razumjeti nije ovo problem eksluzivno crnogorski. Vidim ga u širem kontekstu. U regionu se vodi oštar politički duel između politika koje zaustupaju evropsku budućnost i poltiku koja želi da zadrži Balkan na antievropskom koloseku”, ocenio je on.

Čitaj još:   STANIVUKOVIĆ, Objavio video, svađe u kome Dodik, mu psuje majku... (foto i video)

Istakao je da Crna Gora želi da razvija dalje multietničko društvo.Đukanović je kazao da Crna Gora ne želi da se vraća na status srednjevekovne države u kojoj crkva vodi važnu ulogu…

izvor Cdm.me

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});