PODGORICA: Bošković, protiv Crne Gore se vodi specijalni rat…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bošković je o temi “Bezbjednost kao ekonomski resurs” kazao da svi segmenti društva moraju biti oprezni, jer su, kako tvrdi, dezinformacije svakodnevica…

PODGORICA: Region, Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 02. 2020… 05: 15… PODGORICA: Bošković, protiv Crne Gore se vodi specijalni rat…

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković kazao je da se ta država suočava sa specijalnim ratom dezinformacijama, javlja Anadolu Agency (AA).

“Preživjeli smo više vrsta specijalnih ratova koji su se vodili protiv nas, a sada se ponavlja isti scenario iz 2016. i 2017. godine, sa mnogo perfidnijom namjerom. Mi smo sada, kada su sajber kapaciteti u pitanju, u saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) značajno podigli znanje i resurse na viši nivo”, rekao je Bošković.

Ministar je tokom predavanja studentima približio važnost članstva u NATO, ističući da je region Zapadnog Balkana često bio poprište sukoba, nerazumijevanja i, kako je kazao, borbe za malo parče teritorije. Bošković je upozorio da je Crna Gora puno pretrpjela prethodnih godina.

Čitaj još:   Sarajlije, večeras podržale Dragičeviće, a za sutra zakazano...

“Crna Gora kao najmanja država Balkana kroz istoriju morala je da se uči na svojim greškama, da pokuša da te greške ne ponavlja i da nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine obezbijedi bezbjednosni okvir za sebe, svoje građane, kako bi mogla da se posveti ekonomskom rastu i razvoju”, kazao je Bošković.

Dodao je, da je upravo članstvo u NATO-u jedna od najboljih odluka koju je ova Vlada donijela. Nakon učlanjenja u NATO, kako je rekao, povećane su strane investicije u Crnu Goru.

“Brojke za prethodne tri godine pokazuju da se rast stranih direktnih investicija iz zemalja NATO-a uvećao za nekoliko stotina procenata. Samo u prvoj godini članstva u NATO-u, priliv je bio preko 250 odsto veći nego u godini prije”, kazao je Bošković…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 5. avgust 2020. godine

izvor agencije aa

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});