IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČKO, PERE RUKE OD DODIKA:”Nije moj posao da ga obuzdavam…” (foto)

VUČIĆ je rekao da nije njegov posao da “obuzdava”Milorada Dodika, kako to traže iz Sarajeva, a istovremeno optužuju ga da zadire u unutrašnja pitanja BiH…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, srijeda… 19: 02. 2020… 12: 15… VUČKO, PERE RUKE OD DODIKA:”Nije moj posao da ga obuzdavam…”

Aleksandar Vučić ponovio je danas da se Srbija ne miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine i da dosadašnjim izjavama u vezi sa situacijom ničim nije ugrozio BiH, prenosi Tanjug.

Istakao je i da nije njegov posao da “obuzdava” Milorada Dodika, kako to traže iz Sarajeva, a istovremeno ga optužuju da zadire u unutrašnja pitanja BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara o takvim porukama iz Sarajeva, Vučić kaže da je on poslije sastanka sa liderima Srba iz Crne Gore i BiH govorio o politici Srbije prema BiH, koja se zasniva na poštovanju Dejtonskog sporazuma, poštovanju integriteta BiH i integriteta RS u BiH.

“Niko nije imao šta da zameri toj rečenici, niti imate šta da joj zamerite, ali su čak i novinari u Briselu pitali o kontroverznoj izjavi… Sta je u tome kontroverzno? Baš ništa. Ali je kontroverzno bilo to da su krenuli da napadaju Srbiju i mene što nisam obuzdao Dodika. To nije moj posao, ja to neću da radim, ja poštujem Dodika i ne pada mi na pamet da radim ono što vi želite i što je vaš posao“, rekao je Vučić.

Čitaj još:   NIŠTA OD NOVE VLADE CRNE GORE, KRIVOKAPIĆ NA MUKAMA: Mandić i Knežević optužuju Abazovića …

Nakon što je dan kasnije, kako kaže, rekao da smatra da je Dodik u pravu po pitanju odluke Ustavnog suda, neki su rekli da je njegovo “miješanje” skandalozno.

“Je li hoćete da se mešam ili ne? Neću više ništa od toga, ja sam rekao šta je politika Srbije. Radite svoj posao kako god hoćete”, rekao je Vučić.

Naveo da to, međutim, govori koliko je velika želja mnogih da pokažu krivca u Srbiji.

“Nemaju nikakvog stida što niko nije uhapšen za pokušaj linča u Srebrenici, nemaju stida kad u Srbiji prisustvuju skupovima na kojima našu zemlju proglašavaju za fašističku i traže specijalne statuse, a nemaju pravo na to, a ako bilo ko nedovoljno brani

Čitaj još:   BRAVO za Sonju Biserko: Uzburkala duhove- “Genocid nije bio moguć bez logistike države Srbije” (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more