VRUĆA PORUKA: Erdogan je, uvjeren sam da će njemačke vlasti riješiti, slučaj napada u Hanau na dva nargila kluba… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Erdogan se obraćanju u Ankari dotakao i terorističkog napada u njemačkom gradu Hanau koji je u blizini Frankfurta…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, četvrtak… 20: 02. 2020… 17: 15… VRUĆA PORUKA: Erdogan je, uvjeren sam da će njemačke vlasti riješiti, slučaj napada u Hanau na dva nargila kluba… (foto) 

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako je uvjeren da će njemačke vlasti uložiti sve napore i potpuno rasvijetliti pozadinu rasističkog, ekstremno desničarskog terorističkog napada u Hanauu, u kojem je, prema posljednjim informacijama, ubijeno najmanje devet osoba…

Erdogan je govorio na svečanosti otvorenja Predsjedničke biblioteke u Ankari, koja se nalazi unutar Predsjedniče palate, a u obraćanju se dotakao i jutrošnjeg rasističkog napada u njemačkom Hanauu.

“Uvjeren sam da će njemačke vlasti uložiti sve napore i potpuno rasvijetliti ovaj slučaj”, rekao je Erdogan, podsjećajući da je među žrtvama napada i najmanje petero turskih državljana. Erdogan je uputio i poruke saučešća porodicama stradalih žrtava napada.

Čitaj još:   KAKAV 1. JUN, KIŠA LIJE, NE PRESTAJE: Nebo i zemlja se sastavili, evo gdje će, kada i koliko padati do BAJRAMA…

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba, među kojima osim turskih, prema izjavi vlasnika jednog od napadnutih lokala, je i muškarac bh. porijekla.

Beživotna tijela 43-godišnjeg napadača i njegove 72-godišnje majke kasnije su pronađena u kući u operaciji koju je izveo tim specijalne policije.

Napadač je posjedovao dozvolu za lov, a kasnije je pronađeno i pismo i videoporuka koju je ostavio iza sebe.

Ured federalnog tužioca je pokrenuo istragu zbog sumnje na teroristički napad…

izvor agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});