IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FEBRUAR, SE OPRAŠTA U SVOM STILU: Tačna prognoze za kraj mjeseca… (foto)

Živa na termometru će u jutarnjem periodu u većini gradova pokazivati od 4 do 8 stepeni celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, ponedeljak, 24: 02, 2020… 11: 01… FEBRUAR, SE OPRAŠTA U SVOM STILU: Tačna prognoze za kraj mjeseca… (foto)

Danas na Balkanu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, onda će doći do prolaznog naoblačenja koje će u ranim prepodnevnim časovima zahvatiti veći dio regije uslovljavajući time slabu kišu u pojedinim krajevima dok će se na jugu zadržati suho vrijeme.

Tokom dana slaba kiša je moguća na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 7 do 20°C.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu očekuje se oblačno i kišno jutro. Prijepodnevni oblaci iznad prestonice obezbjetiće povoljne uslove za krakotrajne padavine kiša, koje će sve vrijeme biti praćene pojavom umjerenog sjeverozapadnog vetra.

Tokom popodnevnih sati u gradu ispod Trebevića osim evidentno slabijeg vjetra, a istovremeno razilaženjem oblaka doći će i do prestanka pada kiše. Jutarnja temperatura iznosiće oko 8 stepeni celzijusa dok će najviša dnevna biti oko 13 stepeni C…

Čitaj još:   Raskrinkano "fašističko" licemerje Milomira MARIĆA: SAVO Manojlović ga opisao kao parazita... (foto, video)

U utorak pretežno sunčano. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje u Hercegovini, a ponegdje može pasti i malo kišu. Jutarnja temperatura od 1 do 6, a dnevna od 11 do 17°C.

U srijedu pretežno oblačno. U centralnim i istočnim područjima Bosne poslijepodne prolazno razvedravanje. Kiša se očekuje u Posavini, Krajini i ponegdje u Hercegovini. U kasnim večernjim satima ili u noći sa srijede na četvrtak padavine u cijeloj zemlji. Kiša u nizinama, a u višim područjima susnježica i snijeg.

Tokom noći snijeg i susnježica se očekuju i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 9 do 16°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U ostatku Hercegovine kiša. Tokom dana prestanak padavina i razvedravanje u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od 1 do 10°C.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more