Zanimljivosti

Avionska karta, jeftinija od šoljice kafe, košta 4 eura… (foto)

Destinacije udaljene po 1.500 kilometara one mogu naći i za po 20 eura, dok ih lou- kost kompanije nude i za manje od četiri eura…

PEKING : Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 27.02. 2020… 19: 22…Avionska karta, jeftinija od šoljice kafe, košta 4 eura… (foto)

U Kini je, u prosjeku, svakog dana u februaru otkazano oko 10.000 domaćih letova zbog korona virusa, a kako bi ponovno podstakle domaću potražnju, kineske avio- kompanije nude ekstremno niske cijene avionskih karata.

Tako se za destinacije udaljene po 1.500 kilometara one mogu naći i za po 20 američkih dolara ili 18 eura, dok ih lou-kost kompanije nude i za manje od četiri dolara ili eura.

Zanimljivo poređenje, ali one trenutno koštaju manje od klasične kafe ili jedne džezve u Starbaksu, koji je najpopularniji kafići širom planete pa i u Kini. Starbaks kafa tamo košta 4 i po dolara…

Tokom februara otkazano je dvije trećine planiranih letova, a kineski analitičari napominju da kompanije u ovom trenutku samo žele da stabilizuju domaću potražnju i vrate povjerenje putnika.

Tokom ovogodišnjih praznika, prosečni dnevni promet za cijelu Kinu je iznosio 470.000 putnika, što je pad od 75 odsto u odnosu na prelaz između 2018. i 2019.

Vodeći hongkongški avio-prevoznik “Cathay Pacific” je do daljeg na neplaćeno odsustvo pustio svojih 25.000, od ukupno 33.000 zaposlenih, nakon otkazivanja 60 odsto letova, te nametnutih restrikcija prema inostranim destinacijama.

To je nastavak na one tri sedmice neplaćenog odsustva za 27.000 zaposlenih sa početka februara, nakon procjene da se turistički sektor u Hong Kongu ne može oporaviti u prvoj polovini ove godine…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

8 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

8 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

9 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

9 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

10 sati ago

This website uses cookies.