BEDEM EVROPE PADA: Tajip Erdogan otvora SVA VRATA, migranti krenuli na BALKAN … (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bugarska je pooštrila bezbednosne mere duž svojih granica sa Turskom nakon što je najavila da neće zaustavljati izbjeglice iz Sirije na putu ka Evropi…

ERDENE: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 28.02. 2020… 12: 42… BEDEM EVROPE PADA: Tajip Erdogan otvora SVA VRATA, migranti krenuli na BALKAN … (foto)

Premijer Bugarske Bojko Borisov rekao je da je Bugarska pooštrila mjere nakon što je grupa migranata krenula ka granici.

“Imamo podatke o formiranju velikih grupa… Uspostavljamo maksimalnu kontrolu na granicama”, rekao je Borisov tokom sastanka sa vladom.

Dodao je i da se dogovara telefonski razgovor sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom

Turskoj policiji, obalskoj straži, kao i službenicima granične bezbjednosti naređeno da se povuku sa kopnenih i morskih prelaza koje koriste migranti prema Evropi u iščekivanju skorašnjeg dolaska izbjeglica iz Idliba.

– Čuli smo o tome na televiziji. Živimo u Istanbulu, želimo da dođemo u Edrene, a zatim u Grčku – rekao je avganistanski migrant Sahin Nebizade (16), jedan od grupe migranata u jedan od tri taksija koji su bili parkirani na autoputu na periferiji Istanbula, a zatim krenuli prema sjeverozapadnoj provinciji Edrene i graničnim prelazima sa Bugarskom i Grčkom, 200 km zapadno od Istanbula.

Čitaj još:   OTKRIVENI MOTIVI: Zašto je Adnan Alibašić zvani Beko, brutalno ubio Nihad Hamidović u restoranu "Divan"... (foto)

Izvori iz grčke vlade saopštili su da su pooštrili kontrolu morskih i kopnenih granica sa Turskom nakon sinoćnjeg razvoja događaja u regionu Idlib, što je grčki premijer Kiriakos Micotakis juče najavio… 

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});