IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZATRPAO Nas snijeg: Vijeme koje nas očekuje za vikend… (foto)

Danas nas očekuje oblačno, kiša i snijeg a krajem dana razvedravanje…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 28.02. 2020… 07: 22… ZATRPAO Nas snijeg: Vijeme koje nas očekuje za vikend… (foto)

U regiji juga Evrope će danas biti umereno i potpuno oblačno, u nižim predjelima mjestimično s kišom i snijegom, a na planinama sa snegom, gdje se očekuje i manje povećanje visine snježnog pokrivača.

Poslije podne i krajem dana doći će do postepenog razvedravanja, najpre na sjeveru i zapadu, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavoda BiH(FHMZBIH).

Puhaće umjeren i jak vjetar, sjeverozapadni, koji će oslabiti tokom noći. Jutarnja temperatura od minus dva do tri, a najviša dnevna od pet do 10 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati oblačno, povremeno sa kišom i snijegom, a poslije podne i krajem dana doći će do postepenog razvedravanja.

Vjetar će biti umjeren i jak, sjeverozapadni, tokom noći u slabljenju.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA, OD SADA– POTOP: Evo gdje će, kada, i koliko padati u narednih nekoliko dana... (foto, video)

Jutarnja temperatura biće od jedan do tri, a najviša dnevna oko osam stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između -6 i 0°C, a dnevna između 6 i 12°C.

U nedjelju oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Povremeno će biti jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 6°C, a  dnevna između 9 i 15°C.

U ponedjeljak pretežno oblačno sa kišom prijepodne. Na planinama će padati  snijeg. Povremeno će biti jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C, a dnevna između 7 i 13°C.

http://iBalkan.net

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more