Bugarska poslala ŽANDARMERIJU na granicu : Uskoro stiže i VOJSKA… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bugarska je poslala žandarmeriju na granicu sa Turskom i pojačala pomorsku bezbjednost…

SOFIJA: Regija, Ekonomija, Crna Hronika, Zanimljivost, Putovanja, vijesti… 29: 02. 2020… 00: 55… Bugarska poslala ŽANDARMERIJU na granicu : Uskoro stiže i VOJSKA… (foto)

Zvanična Sofija je u ime države RBugarska poslala žandarmeriju na granicu sa Turskom i pojačala pomorsku bezbjednost zbog mogućeg priliva ilegalnih migranata koji bježe iz Sirije, rekao je premijer Bojko Borisov.

BORIS Borisov je rekao da postoji realna pretnja za Bugarsku da zbog sukoba Sirije i Turske dođe do velikog priliva migranata….

– Zabrinuti smo da su se turski graničari povukli sa granice i naša jedina nada je da će ih zaustaviti migrante prije nego što stignu na granicu – rekao je Borisov i najavio hitan razgovor sa turskim predsednikom, prenosi BTA.

Čitaj još:   Bajden zamrznuo vlastitu predsjedničku kampanju i brutalno izvrijeđao Donalda Trampa... (foto i video)

Ministar odbrane Krasimir Karakačarov najavio je da će na granicu sa Turskom biti upućeno 1.000 vojnika i vojna oprema.

Vojska će pružiti svu neophodnu podršku i preduzeti mjere kako bi zaštitili nacionalnu granicu.

– Ne puste nijednog jedinog migranta na bugarsku teritoriju – rekao je on.

Dodao je da je granična policija spriječila dvije grupe od 30-ak ljudi da uđu u Bugarsku iz Turske, pošto je Ankara najavila da više neće zaustavljati sirijske izbjeglice i sprečavati ih da stignu do Evrope, prenosi Rojters.

Bugarska, članica Evropske Unije koja ima kopnenu granicu sa Turskom dužu više od 300 kilometara, prethodnih godina nije trpjela veliki pritisak migranata koji su željeli da uđu u jednu od članica EU, Republiku Bugarsku…

Čitaj još:   ISTANBUL U KARANTINU: Vodama Bosfora plivaju delfini... (foto)

Iz Sofije su upozorili da neće dopustiti masovan priliv migranata sada dok pojačava preventivne mijere na granicama kako bi izbjegla širenje koron avirusa...

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});