DODIKOVO, PISMO TRAMPU: “Prvo o izmještanju crkve iz dvorišta, nane Fate i prijetnji smrću…” (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mile Dodik će pisati američkom predsjedniku Donaldu Trampu, kako bi ga “obavjestio o radu njegovih službenika…”.

BANJA LUKA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota… 29: 02. 2020… 01. 00…DODIKOVO, PISMO TRAMPU: “Prvo o izmještanju crkve iz dvorišta, nane Fate i prijetnji smrću…” (foto)

Dodik je najavio da će RS sve svoje aktivnosti usmjeriti na “izvorni Dejton”, odnosno vraćanje izvornih dejtonskih nadležnosti RS, ocjenivši da su za rušenje Dejtonskog sporazuma odgovorni dio međunarodne zajednice i visoki predstavnici.

MILE Dodik je rekao da je Izvršni komitet SNSD-a na sjednici ocenio da pismo koje su ambasadori EU, SAD-a i OEBS-a uputili srpskim funkcionerima u institucijama BiH predstavlja pristisak.

Mile Dodij je naglasio da SNSD to smatra kao “neprimereno ponašanje i miješanje u unutrašnje stvari zemlje”, zbog čega će tražiti objašnjenje od njihovih centrala.

– Ovo je zastrašivanje. Nikada nisu reagovali na ovakav način kada su se sastajali Bošnjaci – kazao je Dodik.

Čitaj još:   PRIZIVA MILE: Crni scenario „Hrvati u BiH neće popusti priliku da se odvoje, vojska i SIPA će se raspasti..."

Najavio je da će povodom, kako je rekao, miješanja stranaca u unutrašnju politiku BiH, organizovati miting u Istočnom Sarajevu, a da će potom otići pred zgradu OHR-a u Sarajevu.

Američki ambasador, predstavnici EU i OEBS-a, reagovali su na nedavni dolazak srpskih funkcionera, poput predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milana Tegeltije, člana CIK-a Branka Petrića, članova rukovodstva SIPA i OBA na sastanak sa zvaničnicima RS, na kome je razgovarano o odluci Narodne skupštine RS da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama ne učestvuju u odlučivanju zbog poslednje odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu…

Upitan da li će biti izmještanja pravoslavne crkve, izgrađene poslije rata na privatnom posedu Fate Orlović u Konjević polju kod Bratunca, Dodik je rekao da je ranije smatrao da to treba učiniti, a da sad misli da to ne treba da se desi sve dok se ne riješe sva sporna pitanja u BiH…

Čitaj još:   MILE, TRČI KOD VUČKA: Otvara se aerodrom, a Dodik, iskoristio priliku da se vide…

Odgovarajući na pitanje o pretnji smrću koje mu je u programu BN televizije uputio jedan od gledalaca, on je ocijenio da je manji problem taj gledalac, od BN televizije, koja, kako je ocijenio, “produkuje atmosferu u kojoj se takve stvari mogu dešavati”…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});