PODGORICA: Crnogorsko ministrastvo danas, odgovorilo Vučiću… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Danas je saopšteno da srpski narod u CG nije nacionalna manjina, nego ravnopravan društveni činilac…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanja, subota… 29: 02. 2020… 13. 51… PODGORICA: Crnogorsko ministrastvo danas, odgovorilo Vučiću… (foto)

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, danas se oglasilo povodom, kako piše, “populističko- politikantskog zaht eva” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da bi trebalo da “Srbi imaju ona prava koja su zagarantovana svim drugim građanima koji pripadaju nacijama manjim u odnosu na većinsku”.

Povodom procjene Vučića da bi Srbi u Crnoj Gori trebalo da imaju prava kakva imaju Albanci u Sjevernoj Makedoniji, crnogorsko ministarstvo podsjeća da je srpska zajednica u Crnoj Gori odbila da bude manjinska, i time “sebi onemogućila da koristi prava iz principa pozitivne diskriminacije”.

Čitaj još:   Vic Dan Jedne večeri, leže muž i žena u postelji i...

Ministarstvo medjutim navodi da ta mogućnost “uvijek postoji kao opcija u demokratskom društvu”.

“Neka se predsjednik Srbije, umjesto što podvaljuje, dogovori i usaglasi sa ‘svojim’ Srbima koji žive u Crnoj Gori – jesu li za koncept velike Srbije koja ugrožava mir i stabilnost cijelog regiona, ili su za demokratski suživot sa svima kojima je Crna Gora dom i država”, kaže se u saopštenju...

izvor vijesti.me

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});