KORONAVIRUS: Prvi smrtni slučajevi u SAD, Australiji i na Tajlandu… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ono što je dobro je da u Kini opada broj zaraženih od koronavirusa, u Evropi on raste, a u Americi je od posledica ovog virusa preminula prva osoba…

ZAGREB: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, nedelja… 01: 03. 2020… 09. 21… KORONAVIRUS: Prvi smrtni slučajevi u SAD, Australiji i na Tajlandu…

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj korona virusa, čime je broj zaraženih porastao na sedam.

Novi slučaj oboljevanja otkriven je u Zagrebu, kod pacijenta koji je bio u bliskom kontaktu sa osobom iz Rijeke.

U Australiji je zabeležen prvi smrtni slučaj od koronavirusa, pošto je preminuo putnik sa kruzera “Dajmond prinses” koji je bio u karantinu u japanskoj luci Jokohama, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

Kako se navodi, 78-godišnji muškarac, jedan od oko 150 Australijanaca koji su bili na brodu, preminuo je jutros u bolnici u Pertu.

Guverner Vašingtona Džej Insli proglasio je vanrednu situaciju pošto je u toj američkoj državi zabiležen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u SAD.

Lokalni zvaničnici potvrdili su u subotu da je preminuo muškarac u pedesetim godinama u okrugu King koji nije putovao ni u jednu visokorizičnu oblast.

Čitaj još:   ZARAŽENI KRUZER: Prve žrtve, dvije osobe umrle, 30 je kritičnih, detalj koji najviše brine! (foto i video)

Prethodno je došlo do zabune pošto je predjsednik Donald Tramp rekao da je pacijent koji je preminuo “divna žena”, prenosi BBC.

U Kini je do sada zabeležen 79.251 slučaj zaraze, od čega je umrlo 2.835 osoba.

Iran ima najveći broj umrlih izvan Kine, ukupno 43, a broj zaraženih porastao je na 593. Južna Koreja takođe se bori s velikim brojem zaraženih 3.150 uključujući 813 novih slučajeva, a umrlih je 17. U Japanu je zaraženo više od 700 ljudi, Francuska je zabranila sva javna okupljanja više od 5.000 ljudi u zatvorenom prostoru pošto se broj zaraženih od koronavirusa danas skoro udvostručio.

Od 100 zaraženih, 86 je hospitalizovano, dvoje je umrlo, a 12 se oporavilo, rekao je direktor francuske zdravstvene službe Žerom Salomon. U Nemačkoj je zaraženo oko 100 ljudi, a u Norveškoj 15.

Još osam osoba preminulo je danas u Italiji od koronavirusa čime se ukupan broj žrtava popeo na 29, dok je 1.128 zaraženo, saopštile su italijanske vlasti.

Čitaj još:   Dame s druge strane zakona, ogrezle u kriminalu: Prva je "Playboyeva" zečica pa sve do kraljice tuzlanske mafije... (foto)

Broj zaraženih korona virusom u Velikoj Britaniji porastao je danas na 23, u Austriji se broj zaraženih povećao na devet, a prvi slučaj zabilježen je u Luksemburgu.

Ekvador je u subotu potvrdio prvi slučaj zaraze korona virusom, kao i Katar.. U Pakistanu je oboljelo četiri osobe, u Iraku 13.

U Hrvatskoj je potvrđen šesti slučaj korona virusa kod muškarca iz Rijeke, a koji je bio u bliskom kontaktu s ranije obolelima u tom gradu, prenosi Hina...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});