KURTI iz Prištine, presjekao: Beograd u panici “Uvešćemo mjere reciprociteta prema Srbiji”… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, ponovio je danas da će prema Beogradu biti uvedene mjere reciprociteta, jer, kako je naveo, “želi da Kosovo djeluje kao nezavisna država, što i jeste”…

PRIŠTINA / BEOGRAD: Regija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 03: 03. 2020… 12. 31… KURTI iz Prištine, presjekao: Beograd u panici “Uvešćemo mjere reciprociteta prema Srbiji”… (foto)

“Reciprocitet će se dogoditi jer smo odlučili da djelujemo kao nezavisna država. Baš kao što jesmo. Reciprocitet je pokazatelj jednakosti, a ne kontramjera. Moramo da pomognemo lokalnim preduzećima kako bismo povećali zaposlenost i razvoj”, rekao je Kurti, prenijela je prištinska Koha.

On je govoreći na skupu u organizaciji kosovske privredne komore rekao da bi trebalo ukloniti sve trgovinske barijere sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Čitaj još:   Nataši Bekvalac, tražile savjet RAZVEDENE dame: Odgovor koje će same PREPRIČAVATI! (foto)

“Ekonomija i pravda, rad i dobrobit biće naše teme. Ostale teme će takođe dobiti pažnju, ali ne u potpunosti. Suverenitet i nezavisnost imaju smisla samo kada ih sprovodimo. Željeli bismo da imamo više interakcije sa Albanijom. Prepreke sa Albanijom prevazilaze naše razlike. Postoje brojne anomalije u našim odnosima. Sa Sjevernom Makedonijom takođe imamo prepreke”, rekao je Kurti.

Dodao je da Priština ima negativan trgovinski bilans sa svim zemljama CEFT-a.

Kurti je rekao i da su za razliku od nekih poslanika građani shvatili šta je reciprocitet.

Nije slučajno, kazao je, to što je odlučio da govori o trgovinskim barijerama i ekonomiji, jer će to biti prioriteti njegove vlade.

“Ostale teme će privući pažnju, ali nikad svu pažnju. Kosovo je suverena i nezavisna zemlja, ali suverenitet i nezavisnost imaju smisla kada imamo stanovništvo koje ne uživa u njima. Željeli bismo da koordiniramo s Albanijom tako da su naše razlike u ekonomiji i politici manje od onih jezičkih”, rekao je Kurti, prenio je prištinski Zeri...

izvor agencije

Čitaj još:   BEOGRAD U PANICI: Pajserom razbijao auta i otimao djeci paketiće... (foto)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});