IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČKO ŠALJE VOJSKU: “Nećemo čekati EU, zaštitit ćemo granicu…” (foto)

Bude li potrebno, znati zaštiti svoje granice i teritorij vodeći se “isključivo interesima nacionalne sigurnosti”, najavio je u srijedu Vučić…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 04. 03. 2020… 11: 22… VUČKO ŠALJE VOJSKU: “Nećemo čekati EU, zaštitit ćemo granicu…” (foto)

Vučić je na konferenciji za medije rekao da sva državna tijela i službe poduzimaju mjere i prate razvoj događaja nakon što je Turska otvorila svoje granice i pustila migrante s Bliskog istoka da prijeđu u EU, te da će “donositi odluke sukladno situaciji”.

 “Ako bude potrebe zaštititi i sačuvati granice, to ćemo uraditi na efikasan način. Ovog puta neću čekati odgovore od EU, već ćemo se ponašati apsolutno i isključivo u interesu naše sigurnosti”, rekao je Vučić i poručio da građani ne trebaju biti zabrinuti jer Srbija “ima dovoljno kapaciteta i snage” da to uradi.

 “Mi ćemo gledati i kako reagira EU. Uvijek smo pokazivali solidarnost prema svima koji su izbjegli iz ratnih područja i ne želimo se ni prema kome odnositi kao prema neljudima, ali ćemo znati sačuvati sigurnost građana Srbije”, rekao je Vučić.

 On je naglasio da “Srbija neće dopustiti da bude parking za migrante”, niti dopustiti ulaz na svoj teritorij osobama za koje smatra da bi mogle ugroziti njezinu sigurnost.

 Vučić je na konferenciji uz ostalo izjavio i da je Srbija u vojnom smislu od danas značajno snažnija, nakon što je u međuvremenu kompletirana isporuka ruskog sustava protuzračne obrane Pancir S1, naglasivši da je ta nabava bila potpuno transparentna, prenosi Hina.

Čitaj još:   DAMIR Šehović i BORIS Mugoša: Aktuelna vlast za dvije i po godine ozbiljno ugrozila temeljne vrijednosti ove države... (foto)

(Fena/iBalkan.net)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more