IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJČUDNIJA ZIMA IZA NAS, TEK SLIJEDE HLADNI DANI?! Kakvo vijeme nas čeka u MARTU… (foto)

Dani koji su pred nama u trećem mjesecu tekuće godine biće promenljivi sa čestom smijenom kiše i sunca…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 05: 03. 2020… 21: 31… NAJČUDNIJA ZIMA IZA NAS, TEK SLIJEDE HLADNI DANI?! Kakvo vijeme nas čeka u MARTU…

Narednih pet dana u cijeloj Regiji biće kišovito, ali toplo, u drugoj polovini mjeseca temperatura će ići do 22 stepena C…

Dani pred nama biće promenljivi sa čestom smijenom kiše i sunca. Prema prognozi meteorologa, do kraja mjeseca očekuje nas uglavnom toplo vrijeme, koje će pratiti povremena prolazna naoblačenja sa kišom, ali i sunčani periodi.

Kako ističe prognostičar Federalnog hidrometeorološkog zavoda, najviše kišnih dana čeka nas u prvoj dekadi marta, ali naglašava da padavine neće biti obilne.

 Prema prognozi, ovaj mart će po temperaturama biti topliji od prosjeka u regionu juga Evrope, ali će količina padavina biti uobičajena za ovaj mjesec. Nešto više kiše očekuje se do 10. marta, a kako mjesec bude odmicao, kiša će sve ređe padati, a biće sve toplije. Krajem treće dekade očekuju se temperature i do 22 stepena C…

Kišoviti mart

Narednih pet-šet dana obilježiti nestabilno vrijeme, ali da neće biti hladno, bar kada su u pitanju niži predjeli.

– Do sredine naredne sedmice biće poprilično promjenljivo vrijeme, ali dnevne temperature će se kretati i do 14-15 stepeni, ako izuzmemo nedelju kada se očekuje da maksimalna dnevna bude do 12 stepeni. Danas po podne očekuje se da padavine koje su krenule prekjuče prestanu.

Međutim, već sutra nova oblačnost zahvata najpre zapad rehije, a do kraja dana ona će se proširiti i na ostale krajeve zemlje, navodi da će sutra i prekosutra na visokim planinama biti snijega.

Čitaj još:   PODGORICA- Predsjedništvo DPS- a: Odustati od Zakona o predsjedniku, spremni smo za dogovor oko Ustavnog suda... (foto, video)

Prema njegovim riječima, od narednog četvrtka očekuje se porast temperature i nešto stabilnije vrijeme u odnosu na prvih desetak dana marta.

Prošla zima

Možemo da zaključimo da smo sa zimom završili, ako ju je ove godine uopšte i bilo…

– Druge i treće nedelje marta biće osjetno toplije i suhlje u odnosu na početak mheseca. Prolazna i kratkotrajna naoblačenja očekuju se jedino oko 11, 16. i 21. marta. Ostalih dana trebalo bi da bude suho. Sa druge strane, temperatura će postepeno rasti, da bi krajem mheseca stigla do prava prolećna 22 stepena C…

Proljeće stiglo

Meteorolog “Weather Umbrelle” Đorđe Đurić kaže da je proleće, ako izuzmemo planine, u regiji po svoj prilici stiglo…

– Do kraja marta temperatura će uglavnom rasti, biće čestog smjenjivanja kišnog i suhog vremena, što i jeste odlika proljeća. Dugoročna prognoza za april za sada ne pokazuje da bi moglo doći do zahlađenja, pa samim tim možemo da zaključimo da smo sa zimom završili, ako ju je ove godine uopšte i bilo – kaže Đurić.

Čitaj još:   BRAVO ZA OBJAVU FOTKE: Vučić, proterivao ljude iz Zemuna jer su Hrvati... (foto, video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more