IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI HAOS: Korona virus u Italiji odnio 107 života, samo je u srijedu 28 umrlih… (foto)

Angelo Borelli izjavio je kako je u Italiji dosad zaraženo 2.706 osoba, te kako od korona virusa u Italiji dosad izliječeno najmanje 276 osoba…

ITALIJA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak… 05: 03. 2020… 05: 21… NOVI HAOS: Korona virus u Italiji odnio 107 života, samo je u srijedu 28 umrlih… (foto)

Od posljedica zaraze korona virusom u Italiji je u posljednja 24 sata umrlo još 28 osoba, čime je ukupan broj umrlih u toj zemlji povećan na 107, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a svakog dana sve je veći broj žrtva korona virusa.

Direktor Civilne odbrane Italije Angelo Borelli podijelio je danas, na konferenciji za novinare u Rimu, posljednje informacije o zarazi korona virusa u zemlji, potvrdivši da je danas umrlo još 28 osoba, a ukupno u zemlji je dosad zabilježeno 107 smrtnih slučajeva.

Borelli je također otkrio kako je od korona virusa u Italiji dosad izliječeno najmanje 276 osoba. Broj zaraženih od virusa u Italiji trenutno iznosi 2.706 osoba.

Italija, koja je najteže pogođena evropska zemlja epidemijom korona virusa, danas je obustavila nastavu u školama i na univerzitetima do sredine marta zbog epidemije.

– U luci u Genovi brod stavljen u karantin –

Čitaj još:   STRAVA PRIČA IZ SRBIJE: Otela i mučila ljubavnika od muža sve snimila mobitelom ... (foto)

U međuvremenu, prema izvještaju Rainews24, više od 50 članova posade broda GNV Rhapsody, usidrenog u luci u Genovi, na sjeverozapadu Italije, stavljeno je u karantin.

Navedeno je da su odluku o stavljanju broda u karantin donijeli zdravstveni timovi luke u Genovi, a razlog je bio taj što se brod 27. februara zaustavio u jednoj luci u Tunisu, te kako je jedan putnik iz Tunisa bio pozitivan na korona vrius.

– U Europi raste broj zaraženih –

Nakon Italije, zemlja s najvećim brojem zaraženih korona virusom je Njemačka u kojoj su na ovaj virus pozitivne 262 osobe. Prati je Francuska, gdje je zaraženo 257 osoba.

U Španiji je danas korona virus potvrđen kod još 30 osoba, a ukupan broj zaraženih u toj zemlji popeo se na 190. U Velikoj Britaniji je zaraženo 87, Švicarskoj 77, Holandiji 38, Austiji 27, Hrvatskoj i Danskoj po 10, Grčkoj devet, Češkoj osam.

Zabilježeni su također i prvi slučajevi zaraze u Poljskoj i Mađarskoj…

Čitaj još:   NIKOLA Janović: "Čekajući Vladu, Skupštinu, slušajući besmislene platforme... SAMO VI LAGANO, nije žurba"... (foto)

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more